Muftiatul Cultului Musulman din România a decis ca, începând cu data de  13 martie, să se suspende temporar desfășurarea rugăciunii specifice zilei de vineri la toate lăcașurile de cult din țară. Decizia a fost luată în urma extinderii rapide a COVID-19. Totodată, muftiul Iusuf Muurat a făcut un apel ca toate femeile cu care s-a întâlnit în 8 martie senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, să se autoizoleze.

De când a apărut acest virus, am făcut apel să respectăm deciziile luate de autorități, să ne conformăm acestor decizii.

Azi am închis toate moscheile din țară, deși vineri la noi e zi sfântă„, a declarat la Digi24 muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat.

El a adăugat că a făcut un apel ca toate femeile cu care s-a întâlnit în 8 martie senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, să se autoizoleze.

Dorința noastră este de a preveni extinderea COVID-19 în rândul enoriașilor noștri, având în vedere că sunt și persoane de vârsta a treia care participă la aceste slujbe. De asemenea, astfel venim în sprijinul autorităților centrale și locale, făcând apel încă o dată la enoriași să respecte și să se conformeze cu deciziile care se iau atât pe plan local, cât și național” anunță Muftiatul Cultului Musulman din România.

Muftiatul adaugă că va anunța reînceperea slujbelor în cadrul lăcașurilor de cult, în funcție de evoluția situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here