NATO estimează că Rusia a pierdut la Bahmut de cinci ori mai mulţi soldaţi decât Ucraina

Sursa: captură video

Serviciile de informaţii ale NATO estimează că pentru fiecare soldat ucrainean ucis în luptele pentru apărarea oraşului Bahmut, forţele ruseşti au pierdut cel puţin cinci oameni, a declarat luni pentru CNN un oficial militar din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Oficialul a precizat că raportul de cinci la unu este o estimare fiabilă, bazată pe informaţii, potrivit News.ro.

Oficialul a vorbit cu CNN sub condiţia anonimatul, deoarece nu are voie să discute despre aceste informaţii.

În ciuda raportului favorabil Kievului, oficialul a atras însă atenţia că Ucraina a suferit pierderi semnificative în apărarea oraşului.

Oficialii ucraineni au susţinut în repetate rânduri că au provocat pierderi grele Rusiei în timp ce Moscova încearcă să cucerească Bahmutul cu orice preţ. „Apărătorii noştri au provocat pierderi semnificative inamicului, au distrus un număr mare de vehicule, au forţat cele mai bune unităţi de asalt ale grupului Wagner să lupte şi au redus potenţialul ofensiv al inamicului”, a declarat duminică, după o vizită la Bahmut, generalul Oleksandr Sirski, comandantul forţelor terestre ucrainene.

De asemenea, Institutul pentru Studiul Războiului a estimat că eforturile Rusiei de a captura Bahmutul au deteriorat în mod semnificativ capacitatea Moscovei de a efectua ofensive suplimentare. „Armata rusă se va lupta probabil să menţină orice operaţiune ofensivă ulterioară timp de câteva luni, oferind Ucrainei o şansă de a prelua iniţiativa;” a evaluat luni ISW în analiza sa zilnică a războiului.
Ucraina a declarat luni că trupele sale încă rezistă în luptele acerbe pentru Bahmut, în timp ce Washingtonul consideră că, fie şi în cazul în care oraşul din estul ţării ar cădea în urma ofensivei ruseşti, acest lucru nu ar da neapărat Moscovei un impuls în război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here