Negocirile dintre PNL, USR PLUS și UDMR, reluate duminică „S-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității”

Foto: INQUAM/Alexandru Bușcă

Cele trei formațiuni care au început, sâmbătă, negocierile pentru formarea unui govern de centru-dreapta, PNL, USR PLUS și UDMR, au aunțat, sâmbătă după-amiaza încheierea primei runde de discuții. O nouă repriză va fi reluată duminică, potrivit unui comunicat de presă comun. Potrivit sursei citate, în prima fază „s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității”.

Comunicatul de presă comun:

„Echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR au avut astăzi prima rundă de discuții pentru constituirea noii majorități parlamentare.

A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare.

La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.

În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității.

Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România.

Formațiunile politice vor relua mâine discuțiile, iar informații referitoare la derularea acestora vor fi transmise și în zilele următoare prin comunicate oficiale și comune.

Ludovic Orban, Președintele PNL
Dan Barna, copreședinte USR-PLUS
Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS
Kelemen Hunor, Președinte UDMR”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here