Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat în condiții speciale

Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat miercuri, la Cimitirul Străulești II, în condiții speciale, din cauza faptului că artistul era infectat cu COVID, relatează Libertatea.

Înmormântarea artistului a fost amânată câteva zile pentru efectuarea unei necropsii, la cererea familiei, însă rezultatele sosite de la Institutul Cantacuzino marți, 6 aprilie, au indicat că avea COVID-19 și în momentul decesului.

Familia lui Nelu Ploieșteanu făcuse cerere la Parchet pentru efectuarea unei necropsii în speranța că artistul va ieși negativ la testul Covid, după trei săptămâni petrecute la Terapie Intensivă.

Marți dimineață, cele două fete ale artistului, Elena și Rebeca au refuzat să ridice de la IML sicriul sigilat cu trupul neînsuflețit la tatălui lor, care trebuia dus, conform legii, direct la Cimitirul Străulești II și îngropat în prezența a maxim 20 de persoane, după protocol Covid. Fetele au motivat că nu au cum să se ocupe fizic de înmormântare până la ora 17.00, cum prevedea legea, potrivit Click.

În final, fiicele lui Nelu Ploieșteanu au ridicat miercuri dimineață trupul neînsuflețit al tatălui lor. Sicriul a fost purtat pe brațe, până la mașina funerară, de oameni în combinezoane albe.

Cortegiul funerar a mers mai întâi la casa în care a locuit Nelu Ploieșteanu, unde era așteptat de membrii familiei, în prezenta a doi preoți, păstrând însă distanța. Apoi, în jurul orei 12.30, a ajuns la Cimitirul Străulești II, iar familia a putut sta acolo lângă sicriu. În imaginile publicate de Libertatea apar soția și cele două fiice ale lui Nelu Ploieșteanu, dar și un nepot. În jurul orei 13.00, artistul a fost depus în capela familiei, alături de fiul său.

GALERIE FOTO | Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat astăzi. Sicriul artistului, purtat pe umeri de oameni în combinezoane albe

Nelu Ploieșteanu, 70 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România, a murit vineri, 2 aprilie. Artistul era internat cu COVID la Spitalul Floreasca.


1 COMENTARIU

  1. cine a fost acest om ??…a inventat penicilina ?..mai terminati cu stirile astea de doi lei,mor atatia oameni celebri si nici dracu” nu-i baga in seama..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here