Nelu Tătaru, despre epidemia de coronavirus: Suntem pe acea marjă de stabilizare

Inquam Photos / Alex Nicodim

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că România se află pe o direcţie de stabilizare a evoluţiei epidemiei de COVID-19, dar că trebuie făcute eforturi de respectare a regulilor pentru a ajunge pe o pantă descendentă, transmite Agerpres.

Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi – 1.189 de cazuri la aproape 23.000 de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă”, a spus Tătaru.

Ministrul a atenţionat asupra faptului că trebuie respectate regulile sanitare comunitare pentru a stopa infectarea.

Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli”, a mai spus ministrul.

Întrebat cum vor funcţiona restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătăţii a spus că spaţiile interioare cu mese ale unităţilor de alimentaţie publică pot fi deschise dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor.

Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a precizat Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here