Nicuşor Dan: Am luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că a luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei, prezentând exemplul unui imobil care a fost supus în 2011-2012 unei renovări „care a fost o ruşine urbanistică”, transmite Agerpres.ro.

„Am luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei. Imobilul situat pe strada George Georgescu nr. 16, asupra căruia s-a intervenit în anii trecuţi, e doar un exemplu al moştenirii lăsate de fostele administraţii în materie de urbanism şi protejarea patrimoniului”, a arătat, duminică, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

El a postat fotografii cu clădirea înainte şi după „renovarea petrecută în 2011-2012, care a fost o ruşine urbanistică”.

„Prin Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, acordăm atenţie sporită procesului de eliberare a autorizaţiilor de construire, bucureştenii având la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, toate recomadările cu privire la emiterea acestor acte. Reamintesc proprietarilor care intenţionează să desfăşoare lucrări de reabilitare asupra imobilelor în zonele construite protejate că trebuie sa respecte regulamentele de urbanism specifice acestor zone, precum şi servituţile legate de volumetrie, expresie arhitecturală şi finisaje”, a mai scris primarul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here