Nigel Farage și alți 65 de europarlamentari, împotriva rezoluției PE de condamnare a comunismului

Parlamentul a aprobat, pe 19 septembrie, o rezoluție prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov, anexarea Basarabiei, invadarea Poloniei de către Germania Nazistă și URSS și ororile provocate de stalinism și de deceniile de comunism de inspirație sovietică în Europa Centrală și de Est. În esență, PE a încercat să spună că nazismul și comunismul au fost la fel de groaznice și de distructive, atrăgând atenția că lumea s-a concentrat mai mult pe ororile comise sub semnul zvasticii, mai puțin pe cele comise la umbra secerei și ciocanului.

„Integrarea europeană a fost de la început o reacție la suferința provocată de cele două războaie mondiale și de tirania nazistă care a condus la Holocaust, precum și o reacție la expansiunea regimurilor comuniste totalitare și nedemocratice din Europa Centrală și de Est, și o modalitate de a depăși disensiunile profunde și ostilitatea din Europa prin cooperare și integrare, pentru a pune capăt războaielor și a garanta democrația în Europa; Pentru țările europene care au avut de suferit în timpul ocupației sovietice și al dictaturilor comuniste, extinderea UE începând cu 2004 a reprezentat întoarcerea lor în familia europeană de care aparțin” se menționează în rezoluție.

TEXTUL REZOLUȚIEI, AICI (ÎN ROMÂNĂ)

Rezoluția a fost a aprobată cu o largă majoritate, 82%, adică 535 de europarlamentari. 52 s-au abținut iar 66 au fost împotrivă.

Toți europarlamentarii români au votat DA

sursa: votewatch.eu

Lista celor care au votat „NU” o rezoluție de condamnare a comunismului este ciudată. 23 de voturi sunt din partea Brexit Party din Marea Britanie, un partid care se consideră de dreapta.

Nigel Farage, care acuză UE că se comportă ca URSS, a refuzat să condamne adevărata URSS.

Image result for farage

Restul voturilor negative au venit de la un amestec de comuniști, socialiști și ecologiști. Toți cei cinci europarlamentari Die Linke, succesorul partidului comunist est-german, au votat împotrivă. La fel a votat și SYRIZA din Grecia, La France Insoumise, partidul lui Jean-Luc Melenchon, PODEMOS din Spania și Catalunya en Comu, partidul condus de Ada Colau, primarul Barcelonei.

Din cele grupul 33 de voturi ale grupului de extremă stângă GUE-NGL (Stânga Europeană Unită/Stânga Nordică Europeană), 31 au fost împotriva rezoluției. Celelalte două au fost abțineri.

În S&D au fost șase voturi împotrivă, la Verzi două și la PPE, unul singur

sursa: votewatch.eu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here