Numărul rezervărilor pentru minivacanţa de 1 iunie, aproape dublu faţă de 2019

Gradul de ocupare în hotelurile și pensiunile de la munte și de pe litoral a crescut semnificativ în acest weekend, după ce mulți români care au liber de 1 iunie și-au luat o zi de concediu în 31 mai pentru s putea profita de o minivacanță. 

Potrivit unui raport Travelminit.ro, citat de Mediafax, unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019. Statistica apare în contextul în care în România au fost deja relaxate o serie de restricții, iar turismul în străinătate este în continuare condiţionat de teste PCR sau de carantina la întoarcerea în ţară, în anumite cazuri.

În topul preferinţelor românilor se află staţiunile de pe litoral. Noutatea acestei zone este că plajele au fost lărgite în zona Mamaia și pot primi şi mai mulţi turişti. Vechile destinaţii mai retrase, precum Tuzla, s-au modernizat şi oferă o varietate de servicii, precum închirierea unui şezlong sau a unui baldachin.

Prețul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopți pentru 2 adulți începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord, potrivit raportului.

Chiar dacă vremea se anunţă instabilă în următoarele zile românii vor să meargă și la munte. Ei au rezervat cazări în principalele staţiuni montane, iar în Braşov prețurile pentru o minivacanță pentru două persoane, 3 nopţi, încep de la 484 lei/cameră.

Pentru zonele balneoclimaterice, prețul pentru acest weekend prelungit începe de la 420 lei / camera pentru 3 nopți de cazare în stațiunea Băile Tușnad, din județul Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here