Numele lui Teodosie, pomenit în scandalul sexual legat de deputatul Bălășoiu. Reacția Arhiepiscopiei

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Arhiepiscopia Tomisului afirmă că Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălăşoiu şi respinge acuzaţiile formulate în spaţiul public de fostul călugăr Cristi Călin, catalogându-le drept calomnii, transmite News.ro.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, în legătură cu acuzele aduse ÎPS Teodosie de către Cristi Călin, numit în spaţiul public “călugărul-amant”.
”ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului. Dacă cineva acuză pe ÎPS Teodosie, trebuie să prezinte şi dovezi, altfel acuzele devin calomnii. Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informaţiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuşi declară în interviu, acţionează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism şi exmatriculat de la două Facultăţi de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creştină: calomnie, comerţ neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.
Numele lui ÎPS Teodosie a fost invocat de Cristi Călin ca având legătură cu cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD.
PSD a anunţat, sâmbătă seară, excluderea din partid a deputatului de Argeş Aurel Bălăşoiu, oficialii partidului precizînd că se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat, în caz contrar, PSD urmând a vota pentru „ridicarea imediată a imunităţii parlamentare”.
După anunţul PSD, imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un tânăr au apărut în spaţiul public. Aurel Bălăşoiu neagă că el ar fi unul dintre bărbaţii care apar în imagini şi afirmă că nu renunţă la calitatea sa de parlamentar.
Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar şi a fost primar al comunei argeşene Rociu, funcşie câştigată, anul trecut, de către fiul său. Bălăşoiu este căsătorit, soţia sa fiind educatoare în comuna Rociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here