Numirea Șefului Statului Major şi propunerile de rectificare bugetară din Apărare, pe ordinea de zi a ședinței CSAT

Sursa: Pixabay

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc, miercuri, pe ordinea de zi aflându-se, între altele, avizarea numirii în funcţia de Şef al Statului Major al Apărării şi propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, pe anul 2019, transmite News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, miercuri, 27 noiembrie a.c., începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a şedinţei, prima de la instalarea Guvernului PNL,sunt incluse subiecte referitoare la: obiectivele României la Reuniunea aniversară a şefilor de stat şi de guvern din NATO (Londra, 03-04 decembrie 2019); planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2020; propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, pe anul 2019; programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2020; avizarea numirii în funcţia de Şef al Statului Major al Apărării.

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, precizează sursa citată.

Funcţia de şef al Statului Major al Apărării a rămas vacantă după ce generalul Nicolae Ciucă a fost numit la conducerea MApN şi a solicitat trecerea în rezervă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here