NuTeLasaDusa.ro |Platforma online dedicată potențialelor victime ale traficului de persoane

Europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu a anunţat lansarea platformei NuteLasaDusa.ro, „un spaţiu destinat în primul rând potenţialelor victime ale traficului de persoane prin metoda Loverboy, dar şi prietenilor, familiilor şi apropiaţilor victimelor”, transmite News.ro.

Portalul online oferă oamenilor explicaţii detaliate despre metodele traficanţilor de abordare a tinerelor în situaţii vulnerabile şi recompune într-o relatare audio povestea unei victime pornind de la interviuri cu supravieţuitoare, mai spune Strugariu.

„Am reuşit. Lansăm astăzi proiectul #NuTeLăsaDusă, o campanie de prevenire a traficului de persoane. Pilonul central al campaniei este siteul NuTeLăsaDusă.ro, un spaţiu destinat în primul rând potenţialelor victime ale traficului de persoane prin metoda Loverboy, dar şi prietenilor, familiilor şi apropiaţilor victimelor. Site-ul le oferă acestora explicaţii detaliate despre metodele traficanţilor de abordare a tinerelor în situaţii vulnerabile şi recompune într-o relatare audio povestea unei victime pornind de la interviuri cu supravieţuitoare.

Luna februarie este un moment bun pentru debutul acestei campanii. În luna februarie ai mai multe motive să sărbătoreşti iubirea. Visezi cu ochii deschişi la un viitor fără griji alături de el. Dar fă-o prudent. Nu Te Lăsa Dusă. În numele iubirii, anual, mii de românce sunt ademenite, sechestrate şi forţate să se prostitueze, în ţară sau în străinătate. Pentru multe dintre acestea, poveştile frumoase de dragoste se transformă rapid în cele mai mari coşmaruri. Ameninţate cu moartea, bătute şi exploatate sexual, zeci de mii de românce ascund în spatele relaţiei perfecte suferinţe fără voce.

În acest context, şi ca o continuare firească a evenimentului pe l-am organizat pe 10 decembrie – Împreună împotriva traficului de persoane – lansez astăzi, prin Renew Europe şi în parteneriat cu RoTIP, Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică şi Freedom House România, campania de prevenire şi informare Nu Te Lăsa Dusă.Pentru a ajuta, înainte de a fi prea târziu, cât mai multe victime, avem nevoie de sprijinul vostru. Iată ce puteţi face:

– folosiţi unul dintre vizualurile campaniei disponibile aici (https://www.nutelasadusa.ro/kit-de-comunicare) într-o postare de Facebook, Instagram sau pe blogul personal. Daţi mai departe mesajele de pe site şi hashtagul campaniei: #NuTeLasaDusa.

– folosiţi videourile de campanie într-un story de Facebook sau Instagram sau o postare de TikTok.

– inseraţi spotul audio din kitul de comunicare sau relatarea audio despre povestea unei victime (https://soundcloud.com/nutelasadusa) într-un podcast sau o postare pe blog.

Împreună, învăţam să recunoaştem semnele traficului de persoane şi profilul unui posibil traficant. Învăţam să spunem NU abuzurilor şi aflăm cum ne putem proteja.Mulţumiri speciale celui care a conceput şi coordonează această campanie, Vlad Tăuşance şi echipei lui: artista vizuală Wanda Hutira, actriţa Ilinca Manolache, care au acceptat să devină şi ambasadoare ale campaniei, precum şi regizorului Paul Manolescu şi muzicianului Miche Marcu. Vă aşteptăm alături de noi. Fiecare viaţă salvată e importantă”, a scris Ramona Strugariu miercuri pe Facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here