O altfel de sărbătorire a Zilei Naționale. Premii pentru românii de succes din întreaga lume

În ultimii ani, diaspora românească s-a dovedit o altă Românie. Una care trimite bani acasă, merge la vot, ajută țara din care a plecat și face punte între cei de acasă și restul lumii.

Fără să le fi fost ușor, românii stabiliți în afara granițelor încearcă să treacă peste dificultăți și să răzbată într-o lume a competiției și exigențelor.

Un proiect al publicației „Occidentul românesc”, derulat timp de șapte ani, a promovat poveștile de succes ale unor români care s-au integrat sau au reușit în carieră, iar anul acesta, în 26 noiembrie, organizează festivitatea de premiere a celor mai merituoși dintre ei.

 

Campania „Noi susținem Excelența!”, lansată în ianuarie 2015 de organizația non-profit „El Occidente Rumano”, organizație care editează de peste 12 ani publicația „Occidentul Românesc”, și-a propus să promoveze, printr-o acțiune privată, românii din străinătate care, prin pasiune și dăruire, fac performanță în țările lor de adopție și aduc un plus de valoare imaginii României și, implicit, imigranților români răspândiți prin lume.

Dacă primele două ediții, care s-au desfășurat pe Coasta Albă (Costa Blanca) a Spaniei, cea de-a treia ediție a Galei Excelenței Românești din afara granițelor, care se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie 2022 la Madrid, va fi sprijinită financiar și de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru cea de-a treia ediție au fost nominalizați 176 de români din afara granițelor României, în cadrul campaniei desfășurate în perioada 2020-2022.

Din cei 176 nominalizați, 59 de români din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii precum: Australia, SUA, Canada, Anglia, Belgia, Franța, Cehia, Austria, Elveția, Olanda, Germania, Croația, Italia sau Spania, vor fi premiați cu Trofeul Excelenței în cadrul evenimentului organizat la 26 noiembrie 2022, în incinta Hotelului Wellington & Spa Madrid și care va marca totodată Ziua Națională a României.

Ediția a III-a (2020-2022) a galei de excelență va premia, la secțiunea Diplomat de carieră, șase diplomați, care pe parcursul celor 12 ani de existență a publicației „Occidentul Românesc” s-au implicat cu profesionalism în comunitățile românești din Regatul Spaniei.

De asemenea, publicația va premia și profesionalismul jurnaliștilor care au realizat portretele acestor români de succes, ediție de ediție, în publicația „Occidentul românesc”. Printre ei se află și colaboratoarea noastră, jurnalista Ruxandra Hurezean.

Educație pentru istorie cu un rege uman, un film și o sală plină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here