O familie din România s-a mutat în Zanzibar din cauza restricţiilor Covid. „Sincer, simt că trăiesc o poveste”

O familie de ieşeni a decis să părăsească ţara şi să se mute în Zanzibar, Tanzania, pentru a scăpa de restricțiile impuse în România, în contextul pandemiei de Covid-19, scrie Ziarul de Iași.

”În luna septembrie a acestui an, Aneta Jechiu a hotărât împreună cu soţul ei să îşi retragă cei trei copii din sistemul public de învăţământ şi să îi educe în sistem” home-schooling,” iar după ce au pus la punct ultimele detalii cu privire la modul în care vor administra de la distanţă micile afacerile din ţară, au plecat în călătoria vieţii lor. Din luna octombrie, de când au ajuns în Zanzibar, trăiesc într-un adevărat vis, cu plaje largi, apă de un albastru superb, climă tropicală, preţuri foarte bune.

Zanzibar este o insulă asemănătoare unui paradis, acum fiind vară, astfel că întreaga familie s-a adaptat uşor traiului de acolo. „Sincer, simt că trăiesc o poveste. Este un mod de viaţă la care nici nu îndrăzneam să visez acum câţiva ani. Era ceva mult peste capacităţile mele şi puterea noastră financiară. Dar fricile dispar doar prin acţiuni. Am început cu înşiratul pe foaie a cheltuielilor şi calcularea bugetului. Pentru ce mâncăm aici, în România trebuia să cheltuim o avere…”, a declarat Aneta Jechiu pentru ZDI.

„Planul nostru era să închiriem acolo, în insulă, o casă pe termen lung. Dar, într-un final, am primit o ofertă foarte bună de la un hotel. Şi am rămas aici. În zilele noastre, atât de multe lucruri îţi pot aduce venituri online ca să nu mai depinzi geografic de serviciu încât, dacă vrea cineva cu adevărat, sigur reuşeşte. Se pot face cursuri online, şi văd un mare viitor în acest segment, indiferent de nişă, în toate specializările de social media marketing (SMM, n.r.), IT, şi lista poate continua”, a explicat aceasta.

Pe copii îi vede fericiţi. Au învăţat să se bucure de lucruri mărunte. Din România le lipsesc cel mai mult bunica şi căţelul Hachi – un Akita superb -, prietenii şi colegii de şcoală care, de altfel, acum lipsesc tuturor. După şcoală, copiii înoată zilnic în piscină şi în ocean, prind crabi pe plajă, învaţă să „bată caracatiţa în nisip”, iar în weekend-uri fac diverse excursii pe insulă, snorkeling, înoată cu broaştele ţestoase.

De când au ajuns în Zanzibar n-au mai mâncat carne, dieta familiei fiind bazată în special pe peşte, fructe de mare, multe legume şi fructe. Consideră că în ţară ar fi trebuit să cheltuie o avere pe toate acestea, pe când în Zanzibar kilogramul de ton este 4 dolari, kingfish – 5 dolari, creveţi jumbo – 18 dolari, homar – 15 dolari, caracatiţa – 3 dolari. Când doresc pizza sau alte mâncăruri europene, se duc în Nungwi, în cea mai turistică plajă, şi acolo găsesc de toate.”

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here