Nicușor Dan, primarul general nou ales al Capitalei, a început destructurarea “Caracatiței” Firea-Pandele. Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că Alina Tarcevschi, director executiv adjunct la Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a fost dată afară. De asemenea, el a decis și înlocuirea lui Marius Coaje cu Edmond Niculușcă în funcția de director adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonata Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct, și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct,” a anunțat Nicușor Dan.

Alina Tarcevschi este nașa de cununie a Gabrielei Firea. Înainte de a deveni directoare, a fost șefa de cabinet a Gabrielei Firea. Înainte de a intra in administrație, Tarcevschi  a lucrat în echipa Gabrielei Firea și la Intact Media Group, trustul lui Dan Voiculescu (2009-2011). Nașa cuplului Pandele-Firea a fost plasată si la Prefectura judetului Ilfov, pe care o controlau chiar finii Pandele-Firea, în perioada 2013-2015.

Din declaratia de avere depusa pe site-ul Primariei, reiese ca Tarcevschi detine o vila de 229,3 mp in Bucuresti. In plus, ea mentioneaza ca a luat un imprumut de 14.000 euro de la fina ei, Gabriela Firea, in 2009, dar fara sa mentioneze termenul scadent.

Tot din declaratia de avere reiese ca Alina Tarcevschi a primit in 2018 un salariu de 137.021 lei de la Primaria Capitalei, 6.500 lei de Compania de Dezvoltare Durabila, 34.392 lei de la Compania de Consolidari, acolo unde lucra part time, 42.714 lei de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Termoenergetica Bucuresti – Ilfov, plus 27.181 lei de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Iluminat Public. In total, 247.808 lei. Prin urmare, a incasat nu mai putin de 4.400 de eruo pe luna.

Ceea ce inseamna ca in medie a incasat lunar 20.600 lei, adica in jur 4.400 euro. Bani publici.

De asemenea, în funcția de director adjunct al acestei Administrații îl voi numi pe Edmond Niculușcă. El e fondatorul Asociației ARCEN și un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale și a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul București”, a mai scris Nicusor Dan pe Facebook.

În campania electorală, Nicușor Dan a dezvăluit că Marius Coaje, cel pe care Niculușcă l-a înlocuit, a fost condamnat penal pentru furt. ”Consilierul pentru infrastructură al Primarului General, Marius Coajă. Este totodată director adjunct al administrației pentru consolidări. A fost condamnat cu suspendare pentru furt”, a spus Nicușor Dan pe 18 septembrie, prezentând „Caracatița lui Firea”.

Pe 18 noiembrie, Edmond Niculușcă, director al Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate, anunța că a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucurestiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN și a zeci de colaboratori, experți și profesioniști. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineața, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilității seismice și, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de muncă și de soluțiile noastre pentru acest oraș. Mă voi dedica Bucurestiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea și responsabilitatea”, scria Niculușcă pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here