O femeie în ultima luna de sarcină și o alta cu un copil de doi ani, coborâte de salvamontiști de pe Vârful Toaca, unde temperatura era sub 0 grade

O femeie gravidă în luna a noua şi o alta însoţită de un copil de doi ani au solicitat sprijinul salvamontiştilor, sâmbătă seară, după ce au urcat pe munte, pe Vârful Toaca, împreună cu soţii lor, iar la coborâre nu au mai putut continua drumul din cauza epuizării.
Salvamontiştii din judeţul Neamţ i-au coborât pe turişti cu un vehicul folosit pe teren accidentat, însă aceştia au refuzat sprijin medical.
Intervenţia echipajelor Salvamont a avut loc sâmbătă seară, în urma unui apel primit prin Dispeceratul Salvamont şi a altui apel la 112, a declarat duminică pentru News.ro şeful Salvamont Neamţ, Raul Papalicev.
Turiştii au sunat în jurul orei 19:00, cerând sprijin pentru că nu se mai pot deplasa în zona Chica Fântânele din Masivul Ceahlău.
Este vorba despre o femeie cu un copil de doi ani şi cu o persoană într-o situaţie mai delicată, sarcină în lună terminală. Doamna cu copilul era epuizată. Nu cred că o ascensiune de o mie de metri diferenţă de nivel de urcare şi tot atât pe coborâre, în condiţii de temperaturi negative, este propice pentru un copil de doi ani”, a spus şeful Salvamont Neamţ, care a precizat că ambele femei au avut atacuri de panică.
Acesta a menţionat că turiştii erau echipaţi corespunzător pentru munte.
Cei cinci au fost coborâţi până în staţiunea Durău, de unde au plecat cu maşinile personale către casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here