O propagandistă de frunte se îndepărtează de Putin. Postări surprinzătoare despre mobilizare

Redactorul-șef al Russia Today, Margarita Simonian, a descris pe Telegram cine primește ordinele de recrutare ale armatei, în legătură cu mobilizarea anunțată de Putin. Pe lista de mobilizare urmau să fie adăugați pacienții cu cancer, diabet și persoanele cu dizabilități. Postările Margaritei Simonian pot fi o surpriză, deoarece până acum a susținut întotdeauna propaganda guvernamentală, scrie onet.pl.

Margarita Simonian este recunoscută drept un important propagandist rus. Femeia conduce televiziunea Russia Today. Acum, pe canalul ei Telegram, a descris mobilizarea din Rusia și a povestit câteva povești legate de aceasta.

După cum susține ea, în regiunea Volodymyr a fost mobilizat Nikolai Yurievich, în vârstă de 56 de ani, care suferă de o boală oncologică și un handicap. A fost operat în 2020, boala este acum în remisie, dar dizabilitatea nu a fost îndepărtată. Asta nu este totul.

„În regiunea Volgograd, Serghei M., în vârstă de 49 de ani, a fost chemat la serviciul militar, în ciuda faptului că trebuie să ia medicamente în mod constant din cauza bolii. Astăzi, rapoarte similare au fost primite de la Vologda, unde comisarul militar a luat un diabetic de 50 de ani – Andrei G.,  iar din Sevastopol, un alt caz, unde Aleksander S., în vârstă de 47 de ani, bolnav și de diabet, a fost chemat la serviciul militar”, a descris ea.

*Margarita Simonian despre mobilizare: Sper să prevaleze bunul simț

„În Kazan, de o situație similară se ocupă în prezent procuratura militară, la care a apelat familia recrutului Anton B, în vârstă de 48 de ani. Bărbatul cântărește 150 kg și are nevoie constant de terapie cu insulină; soția speră că soțul ei va fi trimis acasă după examen” – citim.

Margarita Simonian a prezentat și un mesaj trimis de una dintre femei. „Soțul meu Ivan Maksimov are 49 de ani. Este antrenorul echipei de tineret. Biroul de recrutare i-a trimis o citație. Am găsit-o în căsuța poștală vineri după ora indicată a sosirii lui. În aceeași zi, trei persoane au venit la noi acasă. Au început să bată în uşă. Acasă erau doar copii. Au început să ţipe şi să întrebe unde este Ivan. Cel mai mic era încremenit de frică. Asemenea vizite se repetă în fiecare zi. Ivan a fost la competiţia de la Krasnoyarsk. tot timpul. Astăzi a zburat la Moscova. (…) Acesta este un fel de iad „- a scris Olga Kokorekina.

„În toate aceste zile avem de-a face cu distorsiunile mobilizării. (…) Încercăm să luptăm pentru dreptate pentru toți cei care au fost mobilizați pe nedrept. Printre acești oameni sunt sute de străini, zeci de prieteni, câțiva dintre angajații noștri. Îi tratăm pe toți în mod egal” – a scris ea Simonian. Ea a adăugat că speră că „bunul simț va predomina și ca în cel mai scurt timp posibil mobilizarea parțială să capete caracteristicile transparenței, a statului de drept”.

Margarita Simonian a susținut până acum pe deplin „operațiunea specială” din Ucraina . Internauții ruși sunt surprinși de postările ei. Au existat și voci indignate printre comentariile la poveștile pe care le-a prezentat. „Ce se întâmplă? Margarita, te-am respectat foarte mult, dar nu am puterea să citesc prostiile astea! (…) Patria-mamă este în pericol!” – a scris unul dintre internauți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here