Ministerul israelian al Apărării a anunțat dezvoltarea unui sistem antiaerian cu rază laser care poate doborî avioane și rachete.

Sistemul urmează să fie testat peste șase luni într-un poligon secret din nordul Israelului, informează site-ul Ynetnews.com, preluat de ziare.com.

Potrivit Ministerului israelian al Apărării, sistemul antiaerian laser poate intercepta obuze de mortiera, drone, precum și rachete cu rază medie și lungă de acțiune, inclusiv de tipul celor deținute de grupuri islamiste din Siria, Liban și Fâșia Gaza. Dacă testele vor avea succes, sistemul laser va fi instalat de-al lungul frontierelor Israelului.

Sistemul laser a fost dezvoltat de companiile Rafael Advanced Defense Systems și Elbit Systems, iar testele de interceptare efectuate în etapele de proiectare au avut succes.

După mulți ani în care am visat la un sistem de armament pe baza de energie care să nu includă nicio piesă metalică lansată, pot spune că suntem foarte aproape„, a declarat Dubi Oster, director în cadrul Departamentului israelian pentru Dezvoltarea de Armament și Infrastructură Tehnologică.

Sistemul pe care l-am dezvoltat utilizează laser electric, spre deosebire de sistemul mai puțin precis dar mai comun al laserului chimic, astfel încât vom putea viza și intercepta o țintă aeriană de la distanță de circa cinci kilometri”, a precizat Dubi Oster.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here