Odobescu, despre Programul Visa Waiver: Lucrăm strâns cu partea americană, cu Ambasada SUA la Bucureşti / Este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, despre Programul Visa Waiver, în contextul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii, că lucrează strâns cu partea americană, cu Ambasada SUA la Bucureşti şi este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele, astfel încât cât mai curând posibil să reuşim să scădem rata de refuz la sub 3%, transmite News.ro.

”Un subiect important pentru cetăţenii români l-a vizat aderarea României la Programul Visa Waiver. A fost reconfirmat în dialogul cu partea americană angajamentul nostru pentru a continua această cooperare strânsă, în vederea atingerii acestui obiectiv cât mai curând posibil”, a spus ministrul de Externe.

Despre orizontul de timp până la atingerea acestui obiectiv al intrării în Programul Visa Waiver, Odobescu a spus: ”Lucrăm strâns cu partea americană, cu Ambasada SUA la Bucureşti şi este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele, astfel încât cât mai curând posibil să reuşim să scădem rata de refuz la sub 3%”.

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a efectuat o vizită de lucru în perioada 20-21 iunie 2024 în Statele Unite ale Americii, ocazie cu care a avut consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, cu formatori de opinie şi think-tanks americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here