Oficiali ruşi: Ucraina a lansat peste noapte zeci de drone în regiunea Briansk

Sursa: X

Ucraina a lansat peste noapte zeci de drone vizând regiunea de vest a Rusiei Briansk şi alte regiuni, dar fără nicio pagubă raportată, au declarat duminică oficiali ruşi, transmite Reuters, citată de News.ro.

Cel puţin 30 de drone au fost distruse deasupra Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz, în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus drone şi peste regiunea Smolensk, a declarat Vasili Anohin, guvernatorul regiunii din vestul Rusiei, pe Telegram.

Nu a fost imediat clar câte drone au fost doborâte. Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime sau distrugeri în nicio regiune, au spus guvernatorii.

Oficialii ruşi nu dezvăluie adesea întreaga amploare a pagubelor cauzate de atacurile ucrainene.

A fost anunţată o alertă de raid aerian pentru regiunea Lipetsk, aflată la câteva sute de kilometri sud de Moscova, a declarat guvernatorul regiunii pe Telegram. Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Kievul a spus adesea că atacurile sale în interiorul teritoriului Rusiei sunt menite să submineze efortul de război al Moscovei şi ca răspuns la atacurile aeriene necruţătoare ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, militare şi de transport a Ucrainei.

România și Ucraina – s-au schimbat vremurile. Pentru multă vreme

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here