Olanda | Companiile naționale nu vor plăti livrările gazelor ruseşti în ruble

Sursa: INQUAM/George Călin

Guvernul olandez a instruit companiile energetice din Ţările de Jos să nu plătească livrările gazelor ruseşti în ruble, în conformitate cu sancţiunile impuse de Uniunea Europeană, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez al Economiei, Pieter ten Bruggencate, pentru CNN, transmite News.ro.

Guvernul olandez a precizat anterior că plăţile în ruble ar încălca sancţiunile decise, însă a reiterat instrucţiunile firmelor după cererile repetate ale Rusiei de a plăti livrările de gaze în ruble, a adăugat ten Bruggencate.

Luna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va solicita plata în ruble pentru livrările de gazele naturale vândute aşa-numitelor ”ţări neprietenoase”, iar preţurile gazelor din Marea Britanie şi Olanda au crescut brusc după anunţul liderului rus.

La acea vreme, un purtător de cuvânt al furnizorului olandez de gaze Eneco, care cumpără 15% din gazul său de la filiala germană a gigantului rus Gazprom, Wingas GmbH, a declarat că Eneco are un contract pe termen lung semnat în euro şi că nu îşi poate ”imagina” să schimbe termeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here