Operațiune internațională de amploare. Rețea de trafic de droguri, cu membri ai grupului Hell’s Angels, destructurată

Poliţia Română anunţă destructurarea unei grupări implicate trafic de droguri de mare risc, membri ai grupului Hell’s Angels. Mai multe persoane care acţionau în România şi care sunt acuzate de trafic de droguri, spălare de bani şi comandarea unei crime au fost prinse în cadrul a trei acţiuni operative desfăşurate în Bucureşti şi localităţi din Ilfov.

„În data de 18.11.2020 în urma a trei acţiuni operative, au fost depistaţi mai mulţi membri ai unei grupări infracţionale bănuiţi de implicare în trafic internaţional de droguri de mare risc, spălare de bani şi comandarea unui omor”, a anunţat, sâmbătă, comisarul şef Sergiu Popescu, din cadrul Poliţiei Române, ofiţer al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, transmite News.ro.

Anchetatorii români au colaborat cu cei din Statele Unite, folosind tehnici speciale de investigare.

Ancheta, care a inclus activităţi sub acoperire, a durat peste nouă luni. În primă fază, în cadrul primei acţiuni operative, au fost prinşi într-un apartament din Capitală doi cetăţeni din Noua Zeelandă, cunoscuţi ca membri ai grupării Hell’s Angels, care erau urmăriţi internaţional prin Interpol.

Aceştia au fost depistaţi imediat după ce au negociat plata unei mari cantităţi de cocaină trimisă din Mexic pentru piaţa din Noua Zeelandă. 

O altă persoană a fost prinsă în cadrul unei a doua acţiuni operative, iar în urma celei de-a treia acţiuni operative, care a avut loc în 18 noiembrie, a fost prins în judeţul Ilfov liderul grupării din România, dat în urmărire prin Interpol. Acesta avea asupra lui 50.000 de euro şi documentele a două imobile, care erau o parte din plata unei cantităţi de cocaină.  

După realizarea celor trei acţiuni operative anchetatorii au făcut şapte percheziţii în Bucureşti la membri ai grupării, fiind indisponibilizate 12 motociclete şi două autoturisme de lux. 

Membri grupării cumpărau, cu banii obţinuţi din traficul de droguri, maşini de lux, iahturi, ceasuri pe care le transferau de pe un continent pe altul. Aceştia foloseau criptomonede în transferurile de bani ilegale. 

Până în prezent, suspecţii din acest dosar s-au folosit de dreptul de a nu face declaraţii. În paralel cu acţiunile din România, au avut loc acţiuni similare şi în Noua Zeelandă şi Marea Britanie, iar investigaţiile anchetatorilor vor fi reunite într-un singur dosar la nivel internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here