Orban: Asocierea PNL cu USR PLUS e singura formulă bună pentru România

Foto: INQUAM/Alexandru Bușcă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, care s-a aflat sâmbătă, la Timişoara, a răspuns, în cadrul unei conferinţe de presă, fostului preşedinte al PNL Timiş şi fost primar al municipiului, Nicolae Robu, care spunea că asocierea PNL cu USR PLUS este una nocivă, Orban fiind de părere că aceasta ”este singura formulă bună pentru România”, transmite News.ro.

”Am condus negocierile din partea PNL, prima oară la alegerile locale, in special la Bucureşti, unde am reuşit să câştigăm alegerile, iar ulterior, dupa alegerile parlamentare pentru formarea colaiţiei. Este o relaţie care suferă o permanentă îmbunătăţire. Întotdeuna intr-o colaiţie trebuie asigurată o coeziune a comunicării şi mai ales o coeziune în funcţionare a coaliţiei. Am avut momente grele prin care am trecut, dar asta e singura formulă bună pentru România”, a declarat Ludovic Orban.
Fostul primar al municipiului Timişoara şi fost lider al PNL Timiş Nicolae Robu a prezentat o listă cu numele care, în opinia sa, ar putea conduce Partidul Naţional Liberal. Robu a precizat că este obligatorie condiţia, pentru noul preşedinte al PNL, de debarasare de ”aliatul toxic USR”.
”Iată condiţia pe care eu, personal, o consider obligatorie: debarasarea PNL de aliatul toxic USR! Scurt şi clar! A fost o greşeală asocierea PNL cu socialiştii, cu PSD, în 2011, este cel puţin la fel de nocivă asocierea de-acum, cu neomarxiştii, cu USR+PLUS. Acest curent, neomarxismul, este străin de interesele României, iar exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii, printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, aspiranţi legitimi la un mai bine pentru comunităţile / ţara lor -dacă părea posibil, de ce nu?- sau prin negocieri de-o obrăznicie iarăşi nemaiîntâlnită sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale! PNL n-are ce căuta alături de asemenea oameni şi de un asemenea curent!”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. O interpelare cu nuante de umor provincial ? Totul pare pus in sena – cu atita ieftina candoare . Spun eu ceva doar pentru a putea raspunde tu altceva- deja stiut si imposibil de evitat .Cum sa crezi ca un liberal poate cere asta , in acest moment , de la un actual (nu inca multa vreme ) sef de partid Liberal cind nu exista alte solutii , poate doar asocierea cu PSD .Ce mai freamat -ce mai zbucium PNL, nu are decit o singuravarianta ce ii oferea un viitor -CITU sef de partid ales in septembrie 2021 si premier inca cel putin trei ani si jumatate . Dealtfel primarul Clujului a arat, cu acuratea stiuta, asta .Nu cred ca este posibil a merge mai departe(ca si sef PNL) cu cineva care dupa un parcurs politic exceptional , pierde netam – nesam – alegerile cele mai importante tocmai atunci cind tara avea nevoie de el . Debarasarea are un singur sens doar atunci cind situatia politica ti-o permite si cind ai cistigat alegerile cu un procent cu care poti decide ce doresti – dar cum tu ai pierdut , total dezgustator alegerile(presedintele Iohannis nu a fost nicicind mai suparat ) nu ai nici o alta sansa decit sa stai la guvernare intr-o coalitie de patru ani cu USR si UDMR(de care vad ca nu mai pomeneste nimeni ).PNNR are marea calitate politica , dincolo de cea economica , de a repune Democratia , pe picioarele ei, peste tot in Europa .Iliberalistii de serviciu isi vad astfel amenintate nu numai functiile ci si constructia politica la care au aderat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here