Orban, despe moțiunea PSD: „O bulă de săpun”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună PSD este „o bulă de săpun”, transmite News.ro.

Întrebat la Palatul Parlamentului ce părere are despre moţiunea de cenzură pe care vrea să o depună PSD, Orban a spus: „O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD? Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR. Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României”.

PSD va depune o moţiune de cenzură pe 14 iunie, a anunţat, miercuri, în plenul Parlamentului, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul de Redresare şi Rezilienţă. Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toţi românii, răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, a declarat Ciolacu.

1 COMENTARIU

  1. Motiunea de cenzura o fi ea o bula de sapun – dar la fel ca intr- un banc cu Bula -PSD ne arata si zicerea cuprinsa in discursul sefului de partid ce ne vorbeste despre posibila folosire a PNNR in vederea obtinerii functiei de sef PNL. Iata cum aflam acum si motivul depunerii motiunii de cenzura , motiv ce nu cuprinde nici binele popular , nici dorinta de un PNNR mai bun , nici vreo cerere de implementare a vreunui program aratat natiunii de PSD si pur si simplu are ca scop oprirea drumului actualului premier la sefia partidului PNL. Asta da zicere – de acum inainte mai toata Romania va sti .Presedintele PSD a identificat- nevoia de a atrage banii din PNNR fara de care nu poti cistiga sefia PNL si favoritul PSD in realizarea acestei dorinte nu este actualul premier . Este din ce in ce mai evidenta si posibila ruptura ce va aparea in PNL atunci cind motiunea de cenzura va aparea . Totusi – indentificam o noua mutare(raspunsul vine de unde nu te astepti ) ce va salva raminerea in continuare a actualului premier in functie . Parchetul European incepe a lucra o data cu intii iunie si primele dosare trebuiesc sa fie rapid aratate, rezolvate si probabilitatea ca ele sa fie din Romania va fi mare .In acelasi timp opozitia la numirea unui alt premier , cea a presedintelui ,va avea si ea partea ei de importanta .Din tot acest joc pierzatorul va fi cel care nu poate cumula banii de la PNNR – acceptul sefului statului , sustinerea filialelor din teritoriu si a laudelor ce tin de modul in care pandemia a fost oprita . Cistigatorul se stie deja chiar daca cineva vrea sa intinda o mina altcuiva .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here