Orban, despre afirmația controversată a lui Cîțu privind primarii: „Vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că declaraţia premierului potrivit căreia primarii sunt „doar vehicule” a fost „total neinspirată”, în România existând principiul autonomiei locale. „Vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a fst întrebat, joi, dacă primarii sunt ”doar vehicule”, cum a afirmat premierul, şi a răspuns: „A fost o declaraţie total neinspirată. În România există principiul autonomiei locale, în România cetăţenii îşi aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene care (…) acţionează pentru punerea în practică a programelor de devoltare nicidecum…”.

Liderul PNL a mai declarat că democraţia înseamnă autonomia autorităţilor locale.

„Vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult. Democraţia înseamnă şi autonomia autorităţile locale”, a mai declarat Orban.

Europarlamentarul PNL Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, afirmă că, „într-un moment mai puţin inspirat, premierul Cîţu i-a catalogat pe primari drept «doar vehicule»”, deşi aceştia sunt „inima şi măsura valorii unui partid”, iar „cele mai importante victorii politice ale PNL au fost aduse de către primari”.

2 COMENTARII

  1. Din nefericire replicile ,ce sunt si ele parte a elementelor ce compun alegerile generale din PNL ,par a fi spuse cu incrincenarea dialogului politic intre opozitie si putere .Pe masura ce filiale, ce pina mai ieri se pozitionau de partea fostului premier, trec in barca actualului , se constata cum discursul se refera strict la persoane fara a ni se arata cum partidul PNL poate readuce votantii ce nu au mai participat la votul din alegerile parlamentare , in rindul PNL, cum se va configura atit de necesara concordie dintre presedinte si noul sef PNL, cum vor fi cheltuiti ,corect ,fara decizii arbitrare banii obtinuti din PNNR , cum vor fii respectati cei care au votat diferit de majoritatea ce acum ofera actualului premier sefia PNL sau nu ni se spune nici macar cine este responsabil de pierderea ultimilor alegeri ale carei consecinte au dus la aceasta grea guvernare de coalitie ,desfiintind practic toate sondajele din acele vremuri .Doar sa va imaginati cum ar fi arata azi o Romanie ce ar fi avut un guvern USR -PNL ce ar fi putut capacita 60 de procente electorale . Intelegeti nefirescul deciziilor luate in preajma acelor alegeri si influenta nefasta a acestora pentru intreaga Romanie ?Singura varianta de redresare a tarii este Citu nou sef PNLsi premier al Romaniei .

  2. Guvernul Citu dezvolta Romania in ritm accelerat . PIB-ul Romaniei- incasarile la buget depasesc toate previziunile facute de Banca Nationala si de institutiile din exterior . Rectificarea bugetara este pe plus -de multa vreme nu s-a mai intimplat asta – Un corn al abundentei se revarsa peste tara .Opozitia bate cu putere la portile guvernului cerind sa participe si ea la cheltuirea banilor . PNNR este oferit si el conditionat . Modul de cheltuire a banului public este pentru intiia oara in istoria Romaniei controlat .Banii se dau pe proiecte nu discretionar ,asa cum au facut majoritatile ce au condus tara inaintea guvernului Citu .Granturile – sume nerambursabile -sunt si ele oferite catre natiune . Imprumuturile ce merg in diferitele investitii dezvolta Romania . Banii nu mai merg la consum sa ne stergem o viata intreaga la fund cu miliardele tarii .Aceste masuri fac ca intreaga economie sa duduie la propriu . Activele neperformante si salariatii la stat ce nu isi regasesc competentele vor fi scosi in afara jocului .Incet -ncet natiunea intelege .Premierul Citu deja este sprijinit de o majoritate confortabila in alegeri .Profitorii de pina mai ieri- se dau de cesul mortii – si scot sondaj dupa sondaj doar – doar o pierde Citu alegerile .Cistigatorul este de multa vreme cunoscut . Cel ce a pierdut alegerile parlamentare pierde- zi de zi -ceas de ceas -cite o filiala ce se ataseaza noului premier si sef de partid Citu . PNNR si banii din PNNR vor sosi in tara chiar inainte de alegerile din PNL. Citu acum si ministru interimar de finante are toti banii lumii pe mina . Cine i se mai poate impotrivi ?Daca doriti a afla adevarul dincolo de gogosile de la TV si din Presa de scandal – nu trebuie decit sa cititi site-urile guvernamentale unde veti regasi tot ceea ce acest guvern face .Va urez lectura placuta chiar daca sunteti acum in vacanta cu milioanele in Grecia si Bulgaria ,apropo de saracia ce i-a cuprins pe unii stind confortabil in vreun sezlong pe litoral si plictisti de lipezimea apei scriu tot felul de idiotenii pe site .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here