Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară că, din punctul său de vedere, moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă și că, din evaluarea sa, PSD și UDMR nu mai au cu cine negocia, deși liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmase că mai are nevoie de un singur vot.


După evaluarea mea, moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă. Practic, doar PSD și UDMR sprijină moțiunea. Chiar dacă ar veni toți parlamentarii, nu au numărul necesar să treacă. Din evaluarea pe care o am, nu există prea multe voturi pe care pot să le adauge. Mai mult, e greu de presupus că vor fi prezenți toti parlamentarii PSD și UDMR. Ca atare, din punctul meu de vedere, moțiunea nu va trece”, a declarat la România TV Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

El a spus din nou că nu va demisiona pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate, precizând că prioritar este să aplice programul de guvernare.
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri seara, că parlamentarii formațiunii care votează împotriva moțiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formațiunii la alegeri. El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 323 de voturi, iar pentru ca moțiunea să treacă sunt necesare 233.
PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here