Orban promite: „O spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite”

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban a anunţat că anul viitor nu vor creşte taxele şi impozitele, precizând că obiectivul Guvernului este să accelereze relansarea economică şi astfel nu pot fi puse frâne de tip fiscal în relansarea companiilor şi în privinţa taxării muncii.

„În ceea ce priveşte fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite. O mai spun o dată pentru că văd lansate, odată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură. Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe şi impozite. Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul, şi anume acela de a accelera relansarea economică, pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal, bariere de tip fiscal în relansarea companiilor şi în ceea ce priveşte taxarea muncii. Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin a companiilor, atât întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi companiile mari, am gândit un întreg sistem de susţinere a realizării de noi investiţii private, fie de investitori români, fie de investitori străini”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, transmite News.ro.  

El a fost întrebat şi despre rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii noiembrie şi de câţi bani ar mai fi nevoie pentru sistemul medical.  

„La ora actuală, analizăm solicitările fiecărui ordonator principal de credite pe domeniul sănătăţii va fi o creştere cu siguranţă. De altfel, noi am şi făcut o reaşezare în domeniul sănătăţii printr-o realocare a unor fonduri în valoare de 570 de milioane. Va exista o creştere, nu vă pot comunica cifra cu care va creşte bugetul, dar va creşte bugetul sănătăţii, atât pentru programe, cât şi pentru cheltuielile provocate de pandemie, cât şi pentru alte categorii de cheltuieli. Vor creşte un pic cheltuielile pe investiţii, atât pe Ministerul Transporturilor, cât şi pe Ministerul Dezvoltării”, a precizat premierul.  

Ludovic Orban a participat, vineri, la evenimentul „Topul naţional al firmelor private din România”, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here