Secretarul general al PNL, replică dură pentru Orban: „Aţi ales să jucaţi murdar, cu atacuri şi ameninţări”

Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a lansat un atac dur la adresa preşedintelui partidului Ludovic Orban luni, în şedinţa conducerii liberale. Sighiartău i-a reproşat declaraţiile din weekend la adresa sa şi a altor colegi de partid, acuzându-l că joacă murdar şi recomandându-i să iasă din politică cu fruntea sus. 

Surse participante la şedinţă au relatat pentru News.ro că Sighiartău i-a spus lui Orban că a ”coborât atacul mult prea jos”.
În replică la acuzaţiile preşedintelui PNL potrivit cărora a fost abandonat de Sighiartău, Raluca Turcan şi de Rareş Bogdan în timpul negocierilor pentru formarea actualei coaliţii guvernamentale, secretarul general al PNL a precizat că a ales să nu fie în echipă atunci când Orban a trădat partidul iar interesul acestuia a fost mai presus decât acela al PNL.
”Atunci când aţi cedat trei ministere de dezvoltare pentru a vă asigura şefia Camerei Deputaţilor, care revenea USR”, a explicat Sighiartău, conform surselor citate, transmite News.ro.
El i-a spus lui Orban că a cedat cele trei ministere într-o discuţie tête-à-tête cu preşedinţii partidelor din coaliţie, pentru a ajunge preşedinte la Cameră.
Sighiartău i-a spus că mai rămâne să ameninţe că va pica propriul guvern precum Dragnea sau să facă ceea ce a făcut Călin Popescu Tăriceanu, ambii ieşind din viaţa publică ruşinos.
„Domnule Orban, înţeleg că e un moment greu, dar va rog să ieşiţi din politică cu fruntea sus”, i-a spus Robert Sighiartău şefului său de partid.
El i-a amintit că a promis o campanie internă bazată pe fair play şi a ales să joace murdar, cu atacuri şi ameninşări. „În loc de adevăr ați ales minciuna. În loc de democraţie liberală în propriul partid ați ales regimul unipersonal în care dumneavoastră sunteţi totul şi v-aţi înconjurat de Yesmeni. L-aţi abandonat pe acel Ludovic Orban care a câştigat Congresul din 2017 şi în care am crezut, alături de care am fost. Dumneavoastră  şi nu altcineva l-aţi abandonat şi trădat pe acel Ludovic Orban. Dumneavoastră şi nu altcineva aţi părăsit adevărul, spiritul liberal şi democratic”, a declarat secretarul general al PNL.
El i-a spus lui Orban cu nu mai este cel care a câştigat Congresul din 2017 şi că seamănă tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid.

2 COMENTARII

  1. Presedintele tarii (din postura de fost sef PNl)se va exprima curind . Filialele isi vor alege si ele conducatorii , chiar inainte de alegerile generale . Madatul reprezentatilor din filiale va fi si el cunoscut .Pina in septembrie sau chiar cu putine zile inainte de data alegerilor generale banii din PNNR vor fi pusi la dispozitia premierului Citu .Pandemia este si ea pe duca – si Citu beneficiaza de toate laudele .Este evident cum cel ce a pierdut de unul singur alegerile parlamentare nu mai poate continua in functia de sef PNL. O retragere clar exprimata ar fi de inteles si ar fi benefica pentru viitorul partidului . Pina la urma asa cum ne spunea chiar fostul premier – virsta este aproape de senectute iar numarul mare de ani (31 de ani )aflati in politica ar trebui sa determine renuntarea . Ce este prea mult strica .Singuratatea alergatorului de cursa lunga va fi si mai evidenta pe masura ce ne apropiem de alegerile generale din PNL. Chiar daca lucrurile nu sunt spuse – pina la capat – membrii reprezentativi ai partidului au inteles deja ce se intimpla si de ce a fost modificat jocul politic chiar inainte de alegerile parlamentare .Acela a fost momentul rupturii .Acum nu este altceva decit momentul schimbarii . Nu cred ca opozitia va depune motiune impotriva guvernului Citu si nici ca altcineva va fi lasat sa schimbe sensul lucrurilor . Dealtfel Sighiartău a aratat tuturor membrilor partidului MOTIVUL.

  2. Fals,nu e nou,ci este printre primii,in frunte cu florin roman ,alin tise si boc,toti oameni de incredere ai lui PETROV-marinarul…Dar poate nu aveau vizibilitatea dorita daca nu il plateau gras sau ii promiteau inca un mandat la UE lui bogdan rares,zis si Gura Spurcata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here