Faptul că nu va avea loc nicio întâlnire, la Washington, între vicepreședintele SUA, MIke Pence și Viorica Dăncilă a fost dezvăluit în premieră de universul.net, încă de ieri. Deși a fost anunțată săptămâna trecută de Guvernul României, primirea premierului României la Casa Albă pare că nu a fost nici agreată și nici confirmată de gazde. De aceea, nici nu a figurat vreodată pe agenda vicepreședintelui SUA.

Eșecul consultanților care au pregătit deplasarea în SUA a Vioricăi Dăncilă și care au anunțat ca sigură primirea la Casa Albă, deși nu aveau nicio confirmare, reiese clar și din documentul pregătit de echipa de comunicare a premierului, care trasează comunicatorilor PSD ce explicații trebuie să dea jurnaliștilor și opiniei publice pentru a justifica faptul că Dăncilă nu a fost primită de vicepreședintele SUA.

Ideile pe care trebuie pus accent, potrivit echipei de comunicare a Vioricăi Dăncilă, sunt: ”a fost o problemă de ultimă oră,” ”chestiuni neașteptate pot interveni,” ”reamintim că doamna Dăncilă s-a văzut cu domnul vicepreședinte Pence în primăvară,” ”atacurile opoziției pe acest subiect sunt penibile.”

Iată informarea pregătită de echipa Vioricăi Dăncilă pentru liderii PSD care urmau să părticipe la emisiuni TV:

Reacția la tema întâlnirii premierului Viorica Dăncilă cu vicepreședintele SUA Mike Pence

Întâlnirea cu vicepreședintele SUA Mike Pence era planificată, așa cum a spus și doamna prim-ministru. A fost o problemă de ultimă oră, în contextul demersurilor din Congresul SUA privind inițierea procedurilor de suspendare a președintelui Trump. Astfel de chestiuni neașteptate pot interveni, dar relația bilaterală rămâne la fel de bună. Reamintim că doamna Dăncilă s-a văzut cu domnul vicepreședinte Pence în primăvară, iar relația Guvernului României cu administrația SUA e la un nivel foarte bun. Atacurile opoziției pe acest subiect sunt penibile.

Fapte: Nancy Pelosi liderul Democraților din Camera Reprezentanților a anunțat oficial ieri inițiarea procedurii de impeachment față de președintele Donald Trump, urmare a unei convorbirii telefonice în care acesta ar fi cerut președintelui Ucrainei să facă demersuri pentru reluarea/urgentarea unei anchete penale în care ar fi fost implicat și fiul lui Joe Biden, vicepreședinte al Americii, în mandatul lui Obama. Convorbirea este considerată de democrați un abuz de putere al lui Trump, în condițiile în care Joe Biden este contracandidatul său, din partea democraților, la alegerile prezidențiale din Statele Unite. Dezvăluirea a fost făcute de surse din serviciile secrete care au interceptat convorbirea celor doi președinți. Trump se consideră nevinovat și a dispus publicarea în întregime a stenogramei conversației avute cu președintele ucrainiean susținând că a fost o discuție absolut normală, firească, fără nimic ilegal sau obscur.

În acest context, a acestui scandal care, după mai bine de un an, a atins ieri un punct culminant și a adus la incandescență mediul politic american, agenda de azi a vicepreședintelui Mike Pence a devenit extrem de încărcată, astfel că lipsa timpul fizic necesar a făcut imposibilă întâlnirea planificată cu premierul României. A fost o modificare de program de ultim moment, impusă de neprevăzut și de responsabilitățile specifice vicepreședintelui american.

Orice altă interpretare este doar o speculație fără temei. De altfel premierul Dăncilă s-a văzut cu domnul vicepreședinte Pence în primăvară, iar relația Guvernului României cu administrația SUA e la un nivel foarte bun. Opoziția dă dovadă de infantilism care persistă în atacuri pe acest subiect, în condițiile în care o simplă accesare a Internetului arată evidența (…)”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here