Pacientul care poate schimba complet tabloul epidemiologic al COVID-19 în Franța

Medici francezi sunt de părere că noul coronavirus circula deja în ţară la sfârşitul lunii decembrie. Această concluzie a fost trasă după ce ulterior a fost diagnosticat un pacient care fusese internat într-un spital din regiunea Paris la 27 decembrie, relatează Bloomberg.

Yves Cohen, responsabilul de terapie intensivă la spitalele Avicenne de Bobigny şi Jean Verdier de Bondy, a dezvăluit într-un interviu acordat luni postului de radio France Info că acest caz a fost descoperit într-o evaluare retrospectivă a testelor de tip PCR, efectuate asupra a 24 de pacienţi internaţi în decembrie şi ianuarie cu pneumonie.

Unui pacient internat la spitalul Jean Verdier i-au fost prelevate probe PCR, care au fost de abia acum analizate şi care au ieşit pozitive la COVID-19.

Bărbatul, care nu efectuase călătorii ce ar fi emis ipoteza contagierii în străinătate, a fost bolnav timp de 15 zile, iar cei doi fii şi soţia au fost de asemenea contagiaţi.

Acest lucru presupune că soţia, fiind asimptomatică, putea fi la originea contagierii întregii familii. Mai ales că ea lucra la pescăria unui supermarket, în rândul căreia există un mare număr de clienţi chinezi.

Concluziile urmează să fie publicate într-o revistă de specialitate săptămâna viitoare.

„Identificarea primului pacient infectat este de mare interes epidemiologic, deoarece schimbă dramatic cunoștințele noastre despre Sars-CoV-2 și răspândirea acestuia în țară”, susține Yves Cohen. „Mai mult, absența unei legături cu China și lipsa călătoriilor recente sugerează că boala s-a răspândit deja în rândul populației franceze la sfârșitul lunii decembrie”.

Agenţia Regională de Sănătate Ile-de-France va analiza această ipoteză ce pare să confirme teoria că noul coronavirus circula deja în Franţa înainte de înregistrarea primelor cazuri, consemnate oficial la 24 ianuarie.

Este vorba de un francez de origine chineză şi de doi turişti chinezi care trecuseră prin oraşul Wuhan, unde a izbucnit focarul pandemiei.

1 COMENTARIU

  1. Deci se contureaza tot mai clar o singura concluzie:Virusul asta chinezesc are originea in Wuhan si a circulat liber ,datorita partdului comunist-a se citi „criminal”-chinez care a aflat de faptul ca virusul e f.contagios,dar a ascuns datele si ,mai grav ,a lasat granitele deschise cu complicitatea la fel de criminala a sefului OMS! Crime impotriva umanitatii,un altfel de razboi mondial,dar cu acelasi initiator:un regim dictatorial ce se face vinovat de ele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here