Acasă Actualitate Palatul Victoria, iluminat în roşu cu ocazia Zilei naţionale pentru comemorarea martirilor...

Palatul Victoria, iluminat în roşu cu ocazia Zilei naţionale pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor

Guvernul marchează, marţi, Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, prilej cu care Palatul Victoria va fi iluminat în roşu în această seară, între orele 20.00 şi 24.00, informează News.ro.

Amintirea marelui domnitor al Ţării Româneşti Constantin Brâncoveanu, ocrotitor al culturii, credinţei şi al tradiţiei româneşti rămâne şi astăzi vie, după mai bine de 300 de ani de la martiriul său împreună cu cei patru fii ai săi, Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, şi cu sfetnicul Ianache, devenit simbol al jertfei supreme pentru credinţa strămoşească şi pentru propriul popor, precizează Guvernul într-un comunicat.

Chiar dacă acele vremuri în care lupta pentru supremaţie nu avea limite şi nu punea preţ pe viaţă par demult apuse, vedem din păcate şi astăzi, în întreaga lume, cum oameni nevinovaţi cad pradă violenţelor pentru simplul motiv că împărtăşesc altă credinţă. În plin secol XXI, asistăm încă la conflicte care opun religii, cărora le cad victime oameni simpli, nevinovaţi. Este dureros şi ceea ce vedem, de aproape o jumătate de an, chiar lângă graniţele României, cum o ţară este decimată de o altă ţară de aceeaşi credinţă, într-un război în care milioane de oameni mor sau sunt nevoiţi fugă din propriile case şi au fost bombardate chiar şi spitale, şcoli şi biserici. Nimic nu justifică violenţa. Cu atât mai mult, credinţa trebuie să ne apropie şi să punem viaţa pe primul plan. Această zi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor reprezintă un îndemn la înţelegere şi pace între oameni ”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ziua de 16 august este marcată în fiecare an ca Zi naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, conform Legii 134/2020, care prevede iluminarea în roşu a sediilor instituţiilor şi a unor obiective publice, precum şi organizarea manifestări publice şi evenimente comemorative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here