De ce renunță Pandele la cursa prezidențială, deși spune că a strâns semnăturile

Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul Gabrielei Firea, edilul Capitalei, a anunțat că nu își mai depune candidatura pentru funcția de președinte, deși a strâns semnăturile necesare.

Într-o postare pe Facebook, el a spus că renunță la demersul său deoarece nu vrea să-i creeze probleme soției.

„Înteleg actualul context politic, sunt matur și responsabil, îmi iubesc familia, am analizat situatia și, prin urmare, nu am cum să continui cu depunerea candidaturii. Știe o țară întreagă faptul că soția mea face parte dintr-o echipă politică. Gabi este, ca și mine, un om vertical. Ca și mine, nu știe ce înseamnă trădarea. Sau jocul dublu. În această perioadă, ea este împlicată, prin prisma funcțiilor în care a fost aleasă, în campania electorală prezidențială a PSD. Prin urmare, fac un pas lateral, din bun simț, pentru a nu da naștere unor întrebări insinuante pentru soția mea.” – a scris Florentin Pandele.

Sursă: Facebook Florentin Pandele

Hotărârea a fost luată în familie, a spus edilul. Primarul de Voluntari a clarificat că decizia de a candida la președinție a fost luată în perioada când Gabriela Firea fusese dată afară din conducerea PSD. Atunci, primarul Capitalei era printre dușmanii lui Liviu Dragnea.

Florentin Pandele a susținut că a strâns 259.950 de semnături, cu ajutorul unei echipe de „oameni inimoși”. El a spus că își va duce mai departe lupta pentru valorile în care crede și că speră ca susținătorii săi să nu fie dezamăgiți de retragerea din cursă.

Florentin Pandele este primar în Voluntari din 2000, întâi PNL apoi PSD. În 2010, s-a căsătorit cu Gabriela Firea iar împreună au doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here