Duminică după-amiază, Papa Francisc a părăsit Vaticanul în privat și a vizitat Bazilica Santa Maria Maggiore, pentru a adresa o rugăciune Fecioarei, la icoana denumită Salus populi Romani. „Ulterior, a făcut o plimbare din Via del Corso pe jos, ca și cum ar fi într-un pelerinaj, Sfântul Părinte a ajuns la biserica San Marcello al Corso” pentru a se ruga pentru „sfârșitul pandemiei”. Acest lucru a fost raportat de directorul sălii de presă a Vaticanului, Matteo Bruni, relatează La Repubblica.

Puțin după ora 16:00, Papa Francisc a mers mai întâi la Santa Maria Maggiore, apoi a mers în biserica San Marcello al Corso, unde se găsește crucifixul miraculos care, în 1522, a fost dus în procesiune către cartierele din oraș pentru a încheia „Marea ciumă” din Roma.

„În rugăciunile sale – relatează purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni -, Sfântul Părinte a invocat sfârșitul pandemiei care afectează Italia și lumea, a implorat vindecarea pentru mulți bolnavi, și-a amintit de numeroasele victime din aceste zile și s-a rugat „ca familia și prietenii lor să găsească mângâiere și liniște. Rugăciunea sa s-a îndreptat și către lucrătorii din sănătate, medici, asistente și celor care în aceste zile, prin munca lor, garantează funcționarea societății„. Pontiful s-a întors în Vatican în jurul orei 17.30.

Un gând pios s-a îndreptat și către episcopul Milanului, monseniorul Mario Delpini, un „arhiepiscop aproape de poporul său”. Pontiful a vorbit și despre „creativitatea preoților: o mulțime de știri provin din Lombardia despre această creativitate. Este adevărat, Lombardia a fost foarte afectată”, dar există „preoți care gândesc o mie de moduri de a fi aproape de oameni, pentru ca oamenii să nu se simtă abandonați. Preoții cu râvnă apostolică, care au înțeles bine că în perioadele de pandemie, nu ar trebui să fie egoiști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here