Parchetul a închis dosarul de moarte suspectă în cazul lui Bogdan Stanoevici

Parchetul Tribunalului București a clasat dosarul de moarte suspectă în cazul lui Bogdan Stanoevici, motivația fiind că nu există suspiciuni, potrivit Gândul.ro.

Dosarul fusese deschis în urma plângerii făcute de parlamentarul AUR Diana Șoșoacă, care se adresase Parchetului General. Cauza a fost declinată la Parchetul Capitalei. Procurorul de caz a decis că nu sunt suspiciuni, după ce au fost analizate toate actele medicale din timpul internărilor pe care actorul le-a avut.

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă spunea, după moartea actorului Bogdan Stanoevici, într-o postare distribuită pe pagina sa de Facebook, că actorul nu a murit din cauza coronavirusului și că ar fi rugat-o să „lupte până la capăt”. „Nu ne puteți omori pe toți”, afirma aceasta.

„PENTRU TOȚI „DEȘTEPȚII” DIN MEDIA: Bogdan Stanoevici NU A MURIT DE COVID! SE VINDECASE LA 2 SĂPTĂMÂNI DUPĂ INTERNARE. BOGDAN AVEA AFECȚIUNI DE O VIAȚĂ CARE NU I-AU FOST TRATATE. LA 62 DE ANI, ARĂTA CA LA 45. M-A RUGAT SĂ LUPT PÂNĂ LA CAPĂT ȘI SĂ NU MĂ LAS. AVIZ AMATORILOR ȘI CRIMINALILOR DIN SISTEM! NU NE PUTEȚI OMORÎ PE TOȚI!”, scria Diana Șoșoacă pe Facebook.

Imediat după ce a făcut aceste afirmații, Diana Șoșoacă a fost contrazisă chiar de către apropiații actorului și de către medici, care spuneau că infecția de la stomac a fost vindecată, dar fatale i-au fost complicațiile pulmonare provocate de COVID-19.

Bogdan Stanoevici a murit în dimineața zilei de 12 ianuarie, fiind internat la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală, în urma infectării cu COVID-19. A fost confirmat în 16 decembrie, iar la două zile distantă ajunsese deja la Terapie Intensivă, în stare gravă.
La începutul lunii noiembrie 2020, Bogdan Stanoevici a declarat că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus pentru că este „sănătos”.

Bogdan Stanoevici a fost ministru PSD, a candidat ca independent la alegerile prezidențiale, din partea ADER la alegerile locale și din partea PER la alegerile parlamentare.

În perioada 5 martie – 17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta.

Pe 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a numit pe Bogdan Stanoevici în funcția de director general interimar al Circului Globus din București în februarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here