Japonia, ameninţată de cel mai puternic taifun din ultimii 60 de ani

Un milion de persoane au fost îndemnate de autorităţi să plece la loc sigur, deoarece un taifun extrem de puternic la lovi în plin coasta de est a Japoniei. Capitala Tokyo şi zona din jur, unde locuiesc 40 de milioane de oameni, este fix în calea furtunii fără precedent în ultimii 60 de ani. 
Taifunul a făcut deja prima victimă. Un bărbat a murit după ce maşina pe care o conducea a fost răsturnată. De asemenea, patru persoane au fost rănite după ce acoperisurile caselor lor au fost smulse de vânt. 

Magazine, fabrici şi linii de metrou au fost deja închise, ca măsură de precauţie, a scris Reuters. De asemenea, calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, ce urmau să aibă loc astăzi, au fost anulate. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul a două meciuri de la Campionatul Mondial de Rugby. 
De asemenea, peste 1600 de zboruri au fost anulate. 
Ministerul Apărării din Japonia a creat un cont special de Twitter, prin care să transmită informaţii. 

Ultimul taifun atât de puternic a fost în 1958. Atunci au murit 1500 de oameni din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren. Autorităţile nipone se tem să nu se repete acum situaţia de atunci. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here