Parlamentul European va dezbate marţi situaţia Republicii Moldova / Motreanu: Vom discuta provocările cu care se confruntă autorităţile de la Chişinău

Sursa: Wikimedia

Eurodeputatul PNL şi prim-vicepreşedintele partidului Dan Motreanu a anunţat că Parlamentul European va dezbate, marţi, situaţia Republicii Moldova. Liberalul a adăugat că discuţiile vor fi axate pe provocările cu care se confruntă autorităţile de la Chişinău, în contextul avertizărilor cu privire la o lovitură de stat, iar o rezoluţie în acest sens va fi votată de PE, săptămâna viitoare, transmite News.ro.

„Vom dezbate situaţia din Republica Moldova, în şedinţa de mâine (marţi – n.r.) a Parlamentului European. Ne preocupă încercările Rusiei de a destabiliza traiectoria pro-europeană a Republicii Moldova. Vom discuta provocările cu care se confruntă autorităţile de la Chişinău, în contextul avertizărilor cu privire la o lovitură de stat. O rezoluţie pe acestă temă va fi votată într-o sesiune viitoare”, a scris Dan Motreanu, luni pe Facebook.Eurodeputatul PNL a anunţat şi punctele de pe agenda sesiunii PE, în perioada 13-16 martie.

„Pe agenda sesiunii Parlamentului European din perioada 13-16 martie, se mai află o serie de alte subiecte:- Vom vota măsuri pentru creşterea ratei renovărilor şi reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră.

– Vom adopta trei legi pentru a atinge obiectivul climatic din 2030: noi norme privind exploatarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor şi silvicultură, reducerea emisiilor şi revizuirea rezervei pentru stabilitatea pieţei.- Vom prezenta solicitările Parlamentului European în legătură cu summitul UE din 23-24 martie, într-o dezbatere cu Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, şi Charles Michel, preşedintele Comsiliului European”, a mai explicat Motreanu.

Analiză Reuters: Republica Moldova, între alerte false cu bombă şi o presupusă lovitură de stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here