Partidul te vrea „liber”: În zone din China, angajații sunt puși să locuiască la serviciu

Unii angajați chinezi sunt încurajați să locuiască în birourile lor, deoarece țara urmărește o strategie zero-COVID-19, notează Business Insider, subiect care a mai fost abordat, printre alții, și de Sky News.

<< China a implementat măsuri mai stricte pentru COVID-19, deoarece Shanghaiul s-a confruntat cu un focar care a dus la carantine în masă în oraș timp de săptămâni.

Măsurile i-au determinat pe rezidenți să se ciocnească cu ofițerii de poliție pe 14 aprilie, deoarece nu li s-a permis să se întoarcă acasă deoarece autoritățile au cooptat clădirile rezidențiale ale acestora pentru a le folosi ca zone de carantină COVID-19.

Unii locuitori din Xian, un oraș la sud-vest de Beijing, au fost încurajați să locuiască la locurile lor de muncă, a raportat Sky News. Directiva vine pe fondul unor ordine de evitare a călătoriilor nenecesare. Cei cu asimptomatici sau cu simptome foarte ușoare trebuie să se îndrepte către unități de carantină.

Autoritățile din Xian nu au răspuns imediat solicitării de comentarii făcute de Insider în afara programului normal de lucru.

Quartz a raportat recent că producătorii din centrul tehnologic din sudul Chinei Shenzhen au pus în aplicare aranjamente similare pentru ca muncitorii să locuiască în fabrici, în speranța de a reduce dauna economică a carantinei.

GE Healthcare, o companie de tehnologie medicală, a amenajat paturi provizorii pentru a permite muncitorilor să locuiască în fabricile lor, potrivit producătorului chinez de videoclipuri financiare Yicai.

În timp ce țara a adoptat o politică de toleranță zero împotriva virusului, familiile au fost despărțite, iar oamenii cer hrană suplimentară. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că guvernul s-a oferit să livreze alimente celor izolați, conform știrilor.

Carantina i-a pus pe mulți muncitori în situații dificile. Un șofer de camion care livrează legume și fructe din provincia Shandong a rămas blocat în Shanghai, a informat The New York Times.

Autoritățile l-au identificat ca fiind un contact apropiat al unei persoane cu COVID-19 și au ordonat ca acesta să fie pus sub carantină. The Times a raportat că s-a oprit lângă o autostradă în urmă cu trei săptămâni și se află în așteptare de atunci.

A declarat ziarului: „Nu putem ieși de pe autostradă, fiecare ieșire este păzită. Vrem doar să mergem acasă. Nu am primit suficientă mâncare zilele trecute și corpul meu nu mai suportă”.

Într-un comunicat de presă de luni, Biroul Național de Statistică al Chinei a declarat că în primul trimestru, impulsul redresării a continuat.

Biroul a adăugat însă că „trebuie să fim conștienți de faptul că, în condițiile în care mediul intern și internațional devine din ce în ce mai complicat și mai incert, dezvoltarea economică se confruntă cu dificultăți și provocări semnificative”. >>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here