Patru indieni acuzați de viol și crimă, împușcați de poliție în timpul reconstituirii

sursa: Twitter / ANI India

Patru bărbați din India, cercetați că săptămâna trecută au violat, ucis și incendiat o femeie de 27 de ani, medic veterinar, au fost împușcați și omorâți de polițiști în timpul reconstituirii.

Cei patru au fost scoși din detenție și duși la locul faptei, ca să reconstituite cele întâmplate și să caute telefon victimei, încă pierdut. Erau însoțiți de 10 polițiști. Dar, potrivit variantei oficiale a poliției, suspecții au încercat să fure armele de oamenii legii și să fugă, așa că au fost împușcați și uciși. Suspecții nu erau încătușați.

„Cei patru bărbați s-au grupat și au început să atace polițiștii cu pietre și bețe, au reușit să ia armele de la doi ofițeri și au început să tragă. Deși oamenii legii au fost reținuți și i-au îndemnat să se predea, ei au continuat să tragă. Totul a durat 15 minute. Am răspuns iar suspecții au fost uciși” a spus comisarul VC Sajjanar pe la poliția din Hyderabad, potrivit BBC. „Să vă mai spun ceva. Legea a urmat un curs propriu” a mai adăugat oficialul.

Când rudele femeii batjocorite și ucise au aflat de soarta făptașilor, au început să tragă cu artificii și să dea dulciuri de pomană. Mama tinerei a spus că s-a făcut justiție, deși nu credea că se va întâmpla asta vreodată.

De asemenea, vestea morții celor patru a fost celebrată pe rețelele de socializare din India. Mai toți oamenii au felicitat poliția pentru acțiunea lor. Totuși, Amnesty International India a cerut o investigație care să stabilească dacă a fost vorba de crime extrajudiciare.

Ce a pățit femeia?

Acum 10 zile, în jurul orei locale 18, tânara medic veterinar a plecat de acasă cu motocicleta ca să se ducă la un consult. Mai târziu, și-a sunat rudele să spună că a făcut pană, dar că un șofer de camion o ajută. A spus că așteaptă lângă un punct de taxare. Familia a încercat să dea de ea ulterior, dar nu a mai reușit. Cadavrul ei a fost găsit joi dimineață sub un pod de către un lăptar, a scris BBC.

Săptămâna trecută, trei polițiști au fost suspendați din funcție după ce familia victimei i-a acuzat că nu și-au dat silința să o găsească. Oamenii legii au sugerat că femeia ar fi fugit cu vreun iubit.

În 2017, în India, au fost înregistrare 33658 de cazuri de viol, o medie de 92 pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here