Pentagon: Rămași fără rachete de precizie, rușii ar putea folosi în Ucraina ”bombe stupide”

Rusia rămâne fără muniție de precizie în războiul cu Ucraina și este probabil că se va baza pe „bombe stupide” și artilerie, relatează Reuters, citând surse din Pentagon. ”Sunt bombe din vechea generație. Au precizie scăzută și răspândire largă. Pagubele vor fi uriașe”, spune generalul Waldemar Skrzypczak, fost comandant al Forțelor Terestre, într-un interviu pentru Fakt.

Ucraina estimează că Rusia a tras deja peste 1.000 de rachete. Potrivit informațiilor americane, rușii ar putea să rămână deja fără muniție precisă în războiul lor cu Ucraina, astfel încât să poată ajunge la așa-numitele ”bombe stupide”.

*Ce sunt ”bombele stupide”?

„Bombele stupide”, cunoscute și sub denumirea de bombe în cădere liberă, sunt sarcini utile necontrolate, livrate de o aeronavă și care nu conțin un sistem de ghidare. Așadar, ele urmează pur și simplu o traiectorie balistică. „Bombele stupide” nu au niciun sistem de direcție, așa că odată lansate sau lăsate din avion, traiectoria lor nu poate fi influențată.

De asemenea, sunt supuși factorilor atmosferici, iar aceștia pot reduce semnificativ precizia, deoarece rușii încearcă să zboare suficient de sus pentru a reduce șansele de a fi loviti de apărarea antiaeriană ucraineană.

”S-au folosit, printre altele, rachete cu această tehnologie în cel de-al doilea război mondial sau în războiul din Vietnam” – explică generalul Waldemar Skrzypczak. ”Nu au sisteme de ghidare, așa că lovesc acolo unde sunt aruncate și lovesc mai mult sau mai puțin ținta, cu accent pe ”mai puțin””.

Generalul Skrzypczak subliniază că astfel de bombe vor face ravagii.

Dacă sunt aruncate în scop militar, vor distruge în plus o duzină de clădiri din jur, deoarece au o dispersie uriașă” – explică generalul Skrzypczak.

*Rusia, o povară pentru China?

Reuters citează, de asemenea, opinia subsecretarului Colin Kahl, care a spus că nu crede că președintele Vladimir Putin dorește un conflict total cu NATO. Potrivit lui Khal, invazia Ucrainei de către Rusia a făcut din aceasta o povară strategică pentru China.

Cred că, într-o oarecare măsură, ceea ce a făcut Putin în Ucraina face din Rusia o povară strategică mult mai mare pentru Beijing decât în ​​urmă cu șase săptămâni sau acum șase luni”, a spus el.

În februarie, China și Rusia au anunțat un parteneriat „fără limite”, susținând disputele lor cu Ucraina și Taiwan, promițând o cooperare suplimentară împotriva Occidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here