Percheziţii DNA la CJ Iași

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Procurori din cadrul DNA Bucureşti fac percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Iaşi, surse din cadrul instituţiei afirmând că anchetatorii s-ar afla în biroul şefului CJ Iaşi, Costel Alexe. Dosarul vizează infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada februarie – august 2021, iar percheziţiile au loc la patru adrese, din care trei sedii de instituţii publice, transmite News.ro.

UPDATE – DNA a anunţat că face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada februarie – august 2021.
Potrivit anchetatorilor, joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt desfăşurate percheziţii domiciliare în patru locaţii situate în judeţul Iaşi, din care trei la sediul unor instituţii publice.

ŞTIREA INIŢIALĂ – La descindere participă şi o echipă de jandarmi.
Reprezentanţii DNA au confirmat că sunt efectuate percheziţii la Consiliul Judeţean Iaşi, dar nu au oferit deocamdată alte detalii.
Şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, este cercetat de DNA într-un alt dosar, fiind acuzat că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul unui combinat siderurgic ”în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here