Peste 600 de locuri au rămas neocupate după repartiția candidaților promovați la Rezidențiat

Sursa: Pixabay

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că, în urma concursului de Rezidenţiat din 20 noiembrie, în domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri şi posturi, multe în specialităţile deficitare – între care medicina de urgenţă, medicina de familie, ATI. Ca urmare, este evaluată posibilitatea organizării, în prima jumătate a anului viitor, a unui nou concurs, pentru ocuparea acestor locuri şi posturi, transmite News.ro.

Potrivit MS, s-a finalizat repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidenţiat, sesiunea 20 noiembrie 2022, organizat de minister în colaborare cu cele 6 universităţi de medicină şi farmacie.

La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri şi posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

”Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităţilor deficitare (medicină de urgenţă, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialităţi chirugicale pediatrice, sănătate publică şi management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum şi faptul că licenţiaţii facultăţilor de medicină obţin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenţi, Ministerul Sănătăţii evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidenţiat pentru locurile şi posturile rămase neocupate”, a precizat sursa citată.

Acest concurs ar putea fi organizat, în mod extraordinar, în prima jumătate a anului 2023.

La domeniile Medicină Dentară şi Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 Noiembrie 2022. Absolvenţii licenţiaţi ai acestor facultăţi au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidenţiat şi dobândirea titlului de specialist.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here