PF Daniel: Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii

Foto: INQUAM/Alberto Groșescu

Patriarhul Daniel şi-a exprimat speranţa, în predica duminicală, că în scurt timp credincioşii vor putea participa la slujbele Bisericii, care sunt „o vindecare de singurătate, de nelinişte”.

„În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din Biserică. Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult”, a spus patriarhul Daniel, la finalul slujbei oficiate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, potrivit basilica.ro, preluat de Agerpres.

Părintele Patriarh a precizat că prin participarea la cultul divin public ”dobândim întărire în credinţă”.

Patriarhul Daniel a reiterat îndemnul la rugăciune, dialogul cu Dumnezeu fiind esenţial în depăşirea crizei sanitare actuale.

„În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte, să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o omului de la Vitezda pe care L-a vindecat”, a arătat patriarhul.

Pe lângă rugăciune este necesar şi ajutorul pe care trebuie să îl oferim aproapelui nostru, a mai spus patriarhul.

„Să ne ajute Bunul Dumnezeu să transforme această perioadă de însingurare şi nelinişte într-o perioadă de speranţă, într-o perioadă de comuniune mai intensă cu Dumnezeu prin rugăciune şi comuniune mai intensă cu semenii noştri prin fapte bune”, a arătat acesta.

Pe lângă sprijinul duhovnicesc oferit în contextul sanitar actual, Biserica a oferit şi sprijin material. Valoarea totală a suportului oferit de eparhii de la începutul crizei medicale COVID-19 şi până pe 4 mai se ridică la 17.149.663 lei (3.551.390 euro), precizează basilica.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here