Piedone, internat la un spital privat, acuzând dureri la inimă, după ce a aflat că ar putea face 14 ani de pușcărie în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone se prezinta la sediul Parchetului General, in Bucuresti, joi, 29 septembrie 2016. Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost internat într-un spital privat din Capitală, după ce procurorii DNA au cerut, luni, pedeapsa cu închisoarea de 14 ani. Piedone a acuzat dureri la inimă, potrivit B1Tv.

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru care reprezentantul Ministerului Public a cerut pedeapsă orientată spre maximum, în dosarul Colectiv, în care este acuzat de abuz în serviciu, a declarat, luni seara, în fața instanței, că se consideră nevinovat.

În educația pe care am primit-o am învățat să spun adevărul, să nu mint și să recunosc unde am greșit. Am spus adevărul și nu am ce să recunosc pentru că în situația de față nu am greșit cu nimic. Dacă în seara aceea în club erau și copiii mei, la fel v-aș fi spus, că nu am greșit. Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere și pe cei peste 300 de primari care au semnat la fel ca mine”, a spus fostul primar al Sectorului 4.

Procurorii au cerut, la dezbaterile de luni din dosarul Colectiv de la Tribunalul București, pedeapsă orientată spre maximum pentru Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa maximă e de 15 ani.

Potrivit procurorului, Piedone și cei trei foști angajați ai Primăriei au săvârșit cu intenție indirectă faptele și au omis să verifice autorizațiile clubului Colectiv, iar urmările nu sunt doar pierderile de vieți omenești, ci și profitul necuvenit: 62 milioane de lei.

Parchetul a mai cerut instanței să aibă în vedere că inculpații nu și-au recunoscut vinovăția.

Dezbaterile în dosarul Colectiv continuă, miercuri, la Tribunalul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here