Poliția locală Ploiești caută informatori voluntari. Cine sunt primii „recruți”

sursa: Digi24

Deoarece Poliția Locală Ploiești nu era suficienți oameni iar în oraș nu există camere de supraveghere publice, instituția a decis să ceară ajutorul cetățenilor. Mai precis, Poliția Locală recrutează „informatori” pe bază de voluntariat, un fel de camere de supraveghere mobile. Niște cetățeni care să umple prin oraș și să raporteze autorităților dacă văd vreo infracțiune. Au fost găsiți deja primii recruți.

„Eu sunt colonel inginer de spionaj și contra-spionaj se recomandă unul dintre ei, pe numele lui Anghel Scarlat. Un domn aflat la a treia tinerețe și îmbrăcat într-o uniformă militară.

Nu trebuie să apară pe nicăieri voluntarul. Știe doar șeful poliției și adjuncții dumnealui. Noi am mai avut inițiativa asta. Și ne-am trezit cu niște voluntari pe la 80 de ani. Niște babe, niște astea, care nu știau ce-i cu ele. Și rupeau flori de prin parc, chiar ele.” a spus domnul Scarlat în timpul unui interviu pentru Digi24.

Nicolae Bellu este celălalt voluntar. „Familia îmi spune de mult timp să nu mă mai implic. Dar… eu nu mă implic, dânsul nu se implică, nu se implică nimeni și atunci unde ajungem?” a spus el pentru Digi24.

Localnicii nu sunt prea încântați de voluntari?

Fără plată!? Cu plată ar mai merge. Așa, restul… De turnători țara-i plină!Păi voluntar pentru poliție înseamnă turnător?

-Păi voluntar pentru poliție înseamnă turnător?

-Aproape turnător!

Poliția Locală spune că principala problemă pe care o au acum este gunoiul lăsat de oameni pe spațiul public. Primarul Ploieștiului speră ca proiectul informatorilor voluntari să atragă mai mulți recruți, după ce eficiența demersului va fi dovedită.

Articolul complet, aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here