Popescu, despre preţul la energie electrică: Dacă ne uităm pe bursele europene, observăm că România are un preţ mare, dar este printre cele mai mici din Europa

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că, dacă ne uităm pe bursele europene, România are un preţ mare la energia electrică, dar că acesta este printre cele mai mici din Europa.

Virgil Popescu a declarat, joi, la CNE Cernavodă, că România are nevoie de noi surse de energie.
„Ne aflăm astăzi într-un moment-cheie, la fel de important atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile următoare. România are nevoie de noi surse de energie şi, mai mult, de surse stabile de energie curată, rezilientă şi accesibilă. În procesul de atingere a stabilităţii energetice şi al decarbonării, ne dorim să implicăm tot mai mult energia nucleară. România are nevoie de noile capacităţi nucleare, cu atât mai mult cu cât ţara noastră susţine obiectivele de mediu ale Uniunii Europene, care vizează atingerea ţintei de zero emisii de carbon până în 2050, ţintă pe care statele membre, inclusiv România, şi-au asumat-o. Ţinta de decarbonizare, care trebuie atinsă până în 2030, etapă intermediară, a fost accelerată de la 40% la 55%”, a afirmat Virgil Popescu.
El s-a referit, în discursul său, şi la creşterea preţurilor la energie eletrică.
„Aş vrea să mă refer şi eu inclusiv la creşterea preţurilor la energie electrică. Astăzi, dacă ne uităm pe harta europeană, pe bursele europene, observăm că România are un preţ mare, dar este printre cele mai mici din Europa. Ne uităm la colegii noştri europeni, ne uităm, de exemplu, la Franţa, de unde am venit aseară, preţul este aproape de 300 de euro megawatt-ul. Preţuri foarte mari. De aceea, este nevoie de o acţiune coordonată şi da, susţin o acţiune coordonată, pentru că numai împreună toate statele membre putem să acţionăm şi să schimbăm acest lucru. Este bine că am luat măsuri la nivel individual, este bine că avem un orizont cel puţin de măsuri, dar cred că trebuie acţionat la nivel european individual”, a declarat ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here