Premierul Ciolacu: Prelungim, până la finalul anului, plafonarea tarifelor RCA

Sursa: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că Guvernul prelungeşte, până la finalul anului, plafonarea tarifelor RCA, el arătând că este o măsură justificată de faptul că, dacă nu continuă plafonarea, vor creştere tarife în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă, transmite News.ro.

”Aprobăm astăzi şi proiectul de hotărâre prin care prelungim, până la finalul anului, plafonarea tarifelor RCA”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Ciolacu a precizat că ”este o decizie justificată fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie”.

”Dacă nu continuăm plafonarea, vor creştere tarife în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă”, a mai spus şeful Executivului.

Executivul a avut, pe 28 septembrie, în primă lectură, un proiect de hotărâre privind prelungirea perioadei de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Astfel, Guvernul Guvernul a analizat, în primă lectură, posibilitatea de prelungire cu 3 luni, până la data de 31 decembrie 2023, a duratei de aplicare a tarifelor de primă maxime practicate pentru asigurările RCA pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie, măsură care urmează să expire la data de 10 octombrie.

Ciolacu: Amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale, în cazul nefuncţionării caselor de marcat şi pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here