Premierul Ciucă, precizări despre gazele și mărfurile ruseşti

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, răspunzând unei întrebări, că în ţara noastră nu s-a luat încă o decizie privind o eventuală renunţare la gazele ruseşti. „În acest moment, în România intră gaze pe reţeaua de conducte care aduc gaz din Rusia, nu s-a luat încă această decizie”, arată el, scrie News.ro.

Întrebat dacă România va întrerupe legăturile economice cu Rusia, Ciucă a răspuns: „România s-a angajat să respecte şi se angajează să respecte toate sancţiunile impuse la nivel internaţional, în conformitate cu deciziile tuturor organismelor din care facem parte”.

Întrebat dacă este posibilă închiderea porturilor româneşti pentru mărfurile ruseşti, el a subliniat: „România va repecta toate deciziile exact aşa cum ne-am asumat”.

„S-au luat decizii şi au fost sancţionate atât companii ruseşti, cât şi persoane din anturajul preşedintelui Putin, toate sunt pe lista de sancţiuni şi România respectă această decizie. Daţi-ne voie să analizăm şi împreună cu celelalte ţări, împreună cu ceilalţi parteneri, se vor lua decizii după ce se va analiza”, a declarat el.

Întrebat dacă prin Portul Constanţa se importă în prezent mărfuri din Rusia, Ciucă a afirmat: „În Portul Constanţa (….) vom analiza şi vom lua o decizie”.

Premierul a fost întrebat, de asemenea, când va renunţa România la gazele ruseşti.

„În acest moment, în România intră gaze pe reţeaua de conducte care aduc gaz din Rusia, nu s-a luat încă această decizie”, a răspuns el.

Întrebat dacă în România există cetăţeni ruşi care ar urma să fie expulzaţi, „Din informaţiile pe care le am până avum, nu avem astfel de persoane”.

Întrebat, de asemenea, privind posibilitatea expulzării unor diplomaţi din România, Ciucă a afirmat că se va analiza situaţia concretă, iar deciziile vor fi anunţate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here