Premierul Italiei şi soţia s-au vaccinat cu serul de la AstraZeneca

Foto: captură video

Premierul italian, Mario Draghi, în vârstă de 73 de ani, a fost vaccinat, marţi, cu o primă doză de vaccinAstraZeneca-Oxford, anunţă Guvernul, un gest de susţinere a acestui vaccin controversat, relatează AFP, preluată de News.ro.

Fostul şef al Băncii Centrale Europene (BCE) şi soţia sa au fost vaccinaţi la un centru instalat în Gara Centrală din Roma Termini, a anunţat un purtător de cuvânt.

Italia a suspendat utilizarea vaccinului Astra-Zeneca-Oxford timp de mai multe zile, în martie, din cauza unor suspiciuni cu privire la efecte secundare, până când Agenţia Euroeană a Medicamentului (EMA) şi-a dat unda verde.

Mario Draghi, care a preluat funcţia de premier luna trecută, s-a angajat să acceleteze campania de vaccinare împotriva covid-19 în Italia, prima ţară europeană afectată garv de pandemie, care se confruntă în prezent cu al treilea val.

Cea mai mare parte a Italiei este vizată în prezent de restricţii dure în vederea opririi contaminării – baruri şi restaurante închise, deplasări limitate.

Însă şcolile din latium, regiunea în care se află Roma, au fost redeschise marţi, după ce autorităţile sanitare au decis să treacă regiunea din ”cod roşu” (rsc mare de contagiune) în ”cod portocaliu” (risc mediu).

”Este extraordinar să mă reîntâlnesc cu copiii, dar nu înţeleg ce sens au toate aceste lucruri. Am pierdut încă două săptămâni de şcoală”, a declarat pentru AFP, sub protecţiaanonimatului, un profesor de la o şcoală primară, în nordul Romei.

Întreaga Italie urmează să fie clasată în ”zona roşie” în următorul weekend, de Paşte, care începe sâmbătă şise încheie luni.

Paştele, o sărbătoare foarte populară în peninsulă, constituie ocazia întâlnirii în familie.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 în Italia a crescut la 108.000 morţi, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here