Presa poloneză | Va avea loc o conversație urgentă între ministrul polonez al Apărării și Lloyd Austin. „Situația este cu adevărat gravă”

Președintele Andrzej Duda a convocat de urgență o întâlnire a celor mai importanți lideri din Polonia. Reuniunea este legată de rachetele rusești căzute în Polonia. Potrivit informațiilor sursei citate, ministrul Mariusz Błaszczak urmează să discute în această noapte și cu Lloyd Austin (foto), secretarul Apărării al Statelor Unite, despre acest subiect. ”Situația este cu adevărat gravă”, a declarat un ofițer de rang înalt pentru Onet.pl.

Noaptea aceasta va fi foarte aglomerată pentru politicienii și comandanții militari polonezi. Acest lucru este legat de rachetele care, după cum a stabilit Onet, au căzut pe teritoriul polonez în Przewodowo, în districtul Hrubieszów. Două persoane au murit.

Potrivit Onet, imediat după ce a primit aceste informații de la servicii, președintele Andrzej Duda a convocat o întâlnire de urgență la Biroul Securității Naționale. La întrunire au fost prezenți prim-ministrul Mateusz Morawiecki, viceprim-ministrul și ministrul apărării naționale Mariusz Błaszczak, ministrul Afacerilor Interne, coordonatorul serviciilor speciale Mariusz Kamiński și șeful diplomației poloneze Zbigniew Rau. A fost prezent și președintele Dreptului și Justiției, Jarosław Kaczyński.

Din partea militară, situația a fost raportată de generalul Tomasz Piotrowski, comandantul operațional al forțelor armate, iar din partea serviciilor publice de către comandantul șef al poliției, generalul Jarosław Szymczyk. „Nu putem ignora aceste evenimente. Situația este foarte gravă”, a spuns un ofițer de rang înalt pentru Onet.

În această noapte, potrivit surselor Onet, Mariusz Błaszczak, ministrul Apărării, va discuta despre evenimentele de la Przewodów și reacția la acestea cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării. La rândul lor, șeful Statului Major General al Armatei Poloneze, generalul Rajmund Andrzejczak, și generalul Piotrowski sunt programați să discute în această seară cu generalul Mark Milley, președintele Șefilor de Stat Major.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here