Guvern: Ministerele din România, în contact cu aliaţii, după căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei

Guvernul anunţă, marţi seară, că ministerele de resort din România sunt în contact cu aliaţii pentru a analiza ”situaţia generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei”. ”Pregătiţi să procedăm în funcţie de evoluţia situaţiei”, au mai transmis oficialii Executivului.

”Guvernul României, prin ministerele şi instituţiile de linie, este în contact cu aliaţii şi analizează situaţia generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei”, a transmis, marţi seară, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Oficialii Executivului au transmis susţinerea pentru Polonia.

”Suntem alături de aliaţii şi prietenii poloni şi  pregătiţi să procedăm în funcţie de evoluţia situaţiei”, a mai transmis Guvernul.

Doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, semnalează presa locală preluată de Reuters, potrivit Agerpres.

Pompierii de la faţa locului nu au putut da detalii, folosind doar termenul „explozie”.

Informaţia că a fost vorba de rachete fusese difuzată de postul privat Radio ZET.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.

Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press că rachetele erau ruseşti.

Departamentul american al apărării a comunicat că deocamdată nu poate confirma ştirile despre incident. „Adunăm în continuare informaţii”, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Ministerul Apărării de la Moscova a respins marţi seara ca pe o provocare intenţionată informaţiile conform cărora rachete ruseşti au căzut pe teritoriul Poloniei, transmite Reuters.

„Declaraţiile presei şi oficialilor polonezi despre o presupusă cădere a unor de rachete ruseşti în apropierea localităţii Przewodow reprezintă o provocare intenţionată cu scopul de a crea o escaladare a situaţiei”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe contul său de Telegram.

„Nu a fost efectuată nicio lovitură asupra obiectivelor din apropierea frontierei polono-ucrainene” de către armata rusă. Imaginile „dărâmăturilor publicate de presa poloneză de la faţa locului din localitatea Przewodow nu au nicio legătură” cu proiectile ruseşti, susţine Ministerul Apărării de la Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here