Președintele asociației „Valea Dacilor” s-a spânzurat cu tricolorul de 1 Decembrie

sursă: Festivalul Frăția Dacilor / Facebook

Rareș Demian, președintele asociației istorice „Valea Dacilor”, și-a luat viața de 1 Decembrie, spânzurându-se cu un tricolor de o balustradă.

Datele de la fața locului arată că bărbatul de 33 de ani s-a sinucis, dar nimeni nu știe care a fost motivul. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

„Se fac cercetări cu privire la circumstanțele în care a survenit decesul bărbatului de 33 de ani. Din primele verificări, trupul acestuia nu prezenta urme de violență, neexistând suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale. Cauzele morții vor fi stabilite în urma necropsiei cadavrului”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, citat de ziardehuneroada.ro

Rareș Demian este pasionat de istorie, mai ales de istoria dacilor. În calitate de președinte al Asociației „Valea Dacilor”, s-a implicat în organizarea de evenimente cu tematică istorico-militară. Unul dintre acestea a fost Festivalul de reconstituire istorică „Frăția Lupilor” din Costești, județul Hunedoara, care a ajuns în acest an la a III-a ediție.

Împreună cu ansamblul de dansuri tradiționale, hunedoreanul a fost la Roma, unde a jucat Călușul la „Natale di Roma”, sărbătoare europeană dedicată fondării fostei Capitale a Imperiului Roman. 

VOCEA DACILOR LA ROMA. 21 Aprilie 2019 NATALE DI ROMA.

VOCEA DACILOR LA ROMA.21 Aprilie 2019 NATALE DI ROMA.Crăciunul de la Roma, numit anterior Dies Romana și este o sărbătoare seculară legată de întemeierea orașului Roma. Potrivit legendei, Romolo, a fondat orașul Roma la 21 aprilie 753 î.Hr.Pe data de 21 Aprilie la Circo Massimo aproximativ 2.000 de revocatorii, din toată Italia și Europa, printre care se află și România prezentă la procesiunii istorice. La fel de numeroși sunt și spectatorii care vor aglomera Roma, atât dimineața, la începutul procesiunii istorice, cât și după-amiaza, pentru a participa la spectacolele diferitelor asociații participante. Orgolioși și noi de istoria nostră Daco-Romană vom susține cu prezența și promovarea Dacilor care vor veni la Roma. DACIA LIBERĂ!„Geto-Dacii sunt cei mai viteji și mai drepți dintre traci” (Herodot, IV, CIII).http://www.natalidiroma.it/programma_1.htmlhttps://youtu.be/DxE47UzA08o

Publicată de Marius Lupu pe Marţi, 19 martie 2019

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here